IZNENAĐENJA U PARIZU

Srušen san Serene Williams o povratku na tron, posrnula i prva igračica svijeta

01.06.2019 u 20:58

Bionic
Reading

Katerina Siniakova i Sofia Kenin pobrinuli su se za najveće senzacije u sobutu u Roland Garrosu, izbacivši iz turnira Naomi Osaku i Serenu Williams...

Roland Garros potvrđuje da u ženskom tenisu više nema favorita na terenu i gotovo svaka igračica koja se našla u ždrijebu pariškog turnira ima izgleda osvojiti ga.

  • +4
Serena Williams Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ove subote tako smo ostali bez prve igračice svijeta Naomi Osake koju je glatko iz turnira izbacila Katerina Siniakova. Mlada 23-godišnja Čehinja prilično je lako sa 6:4, 6:2 prošla dalje i s mnogo ambicija iščekuje nastavak natjecanja.

Proslavila se i 20-godišnja Sofia Kenin koja je iz turnira izbacila Serenu Williams, slavnu sunarodnjakinju koja je godinama nedodirljivo vladala ženskim tenisom. Ipak, veteranka više nije što je nekoć bila i izgubila je s 2:6, 5:7, no ne treba ju otpisivati uoči Wimbledona i US Opena gdje sigurno ima veće šanse vratiti se na svjetski tron.

  • +3
Aliona Bolsova Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Od ostalih, osebujna španjolska Moldavka Aliona Bolsova sredila je Ruskinju Aleksandrovu i nastavila svoj turnir iz snova, a braniteljica naslova Simona Halep nije imala problema protiv Curenko.

Dalje idu i Keys, Swiatek, Anisimova te Barty.

Podsjetimo, u osmini finalu su i dvije Hrvatice. Donna Vekić igrat će u nedjelju protiv Johanne Konte, a Petra Martić protiv Kaje Kanepi. Obje imaju lijepe izglede napraviti najveći uspjeh u karijeri...