UBOJSTVO FRANCUZA

Srpskim huliganima 240 godina zatvora

26.01.2011 u 08:29

Bionic
Reading

Zbog teškog ubojstva francuskog državljanina Bricea Tatona, u Beogradu je na ukupno 240 godina zatvora osuđeno 15 navijača Partizana

Podsjetimo, Francuz je preminuo u beogradskoj bolnici 29. rujna 2009, nakon što su njega i njegove prijatelje u centru Beograda 12 dana ranije napali huligani i brutalno ga pretukli.

Na suđenju svjedočili su Alan i Suzana Taton, Briceovi roditelji i zatražili maksimalne kazne za huligane. Nakon izricanja presude sprovedeni su na sporedni izlaz iz Palače pravde jer su se ispred okupili navijači koji su nezadovoljni uzvikivali pogrdne riječi i prijetnje na račun sutkinje i novinara.

Organizatori ubojstva Tatona, Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, osuđeni su na 35 i 32 godine zatvora. Oni su u bijegu i za njima je raspisana međunarodna tjeralica.

Ljubomir Marković i Ivan Grković dobili su po 30 godina zatvora. Milan Vujović, Branimir Četnik, Vladan Suvajac zaslužili su po 14 godina zatvorske kazne, dok su Dragan Tomasović, Stefan Veličković, Milan Tarlać, Bojan Matijević dobili po 12 godina zatvora. Stepa Petrović osuđen je na pet, Dejan Stanković na četiri godine, a Vladimir Bošković dobio je dvije godine zatvora uvjetno.