ODGODA KAZNE

Srpski nogomet i dalje u velikom strahu

22.11.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Disciplinska komisija UEFA-e odgodila je odluku o incidentima u Kruševcu u utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske za 13. prosinca

Kvalifikacijska utakmica odigrana je 16. listopada, a disciplinska komisija je u sljedećih mjesec dana prikupljala izjave četrdesetak sudionika i svjedoka događaja iz Kruševca.

Podsjećamo, odmah nakon završetka susreta došlo je do tučnjave među igračima. Cijeli sukob trajao je nekoliko minuta, bilo je guranja i udaranja, a ružne scene nastavljene su u tunelu stadiona. Osim toga, Englezi su optužili svojeg domaćina za rasizam, a na portalima su se pojavile videosnimke na kojima se čuje glasno majmunsko hukanje, ružne uvrede i psovke te poziv na ubojstvo ('Ubij ga!').

Razlog zašto je UEFA odgodila odluku je provođenje dodatne istrage jer su u Srbiji tvrdili da nije bilo rasizma (delegat utakmice ga nije naveo u zapisniku) te da su bili isprovocirani od pojedinih engleskih nogometaša.

'U cilju poštovanja odluke i postupka koji će biti dodatno proveden, FSS neće komentirati današnji stav ni ometati daljnji proces', piše u priopćenju na službenoj stranici Srpskog nogometnog saveza.