KLADITE SE PAMETNO

Srna i Eduardo kreću po prvi trofej u novoj sezoni

10.07.2013 u 11:24

Bionic
Reading

Današnji Superkup zapravo će biti repriza finala Kupa Ukrajine s obzirom kako je Šahtjor osvojio i prvenstvo i spomenuti kup. Obje momčadi sa dosta promjena ulaze u ovaj prvi natjecateljski susret nove sezone i želja za trofejem odmah na startu je velika na obje strane

Momčad Černomoreca u novu sezonu ulazi sa rekonstrukcijom napadačkog kadra. Odessu su tako napustili drugi strijelac Burdujan uz još trojicu rezervnih opcija, a umjesto njih potpisali su sa vezno-napadačkim trojcem Valeev, Antonov, Samodin koji su prošle sezone branili boje Krivbasa. Također tu je još i iskusni veznjak Gai koji je došao upravo iz Šahtjora gdje se nije uspio nametnuti.

Pripremni dio do sada nisu odradili previše impresivno i još uvijek traže prvu pobjedu od početka priprema. Poraz od drugoligaša Oleksandrije te remiji sa moldavskim Šerifom i također ukrajinskim drugoligašom Zirkom ne ulijevaju baš previše povjerenja u spremnost ove momčadi.

Istina je da stu u tim susretima, odnosno cijelim pripremama imali problema s izostancima braniča Zubejka i Santane, veznjaka Leo Matosa, te da se Krivbasov trojac dosta kasno priključio momčadi, no ništa puno bolje ne bi trebalo biti niti danas.

'Svaki trofej je važan i Superkup je tako nama vrlo bitan. Šahtjor je možda oslabljen promjenama u sastavu, jer primjerice Fernandinha je gotovo nemoguće zamijeniti, međutim oni i dalje imaju niz kvalitetnih igrača u momčadi', poručio je trener Roman Grigorčuk.

Što se tiče Šahtjora odlazak Fernandinha i Mhitarjana očito je ostavio dosta traga na igri Rudara, barem ako je suditi prema pripremnim susretima. U četiri ogleda sa ruskim predstavnicima upisali su samo jednu pobjedu i postigli tek jedan pogodak što je dovoljan razlog za zabrinutost kada se to usporedi sa proteklim predsezonskim pripremama.

U zamjenu za spomenuti dvojac došla su dva perspektivna igrača, veznjak Fred i napadač Wellington koji su uz Ferreyru i Fernanda, također pridošlice pojačali južnoameričku koloniju u Donjecku. Wellington i Fred se očekuju od prve minute s obzirom kako su se već ranije priključili momčadi i sudjelovali u pripremnim okršajima, dok su potonja dvojica tek kasnije stigla i vjerojatno će krenuti s klupe.

'Ovo je službena natjecateljska utakmica i nadam se da ćemo tu pokazati više želje nego u pripremnim susretima. Sve će ovisiti o tome kako ćemo se oporaviti za ovaj susret. Očekujem tešku utakmicu, ali ne mislim da će biti puno teža nego one na turniru', istaknuo je trener Lucescu

Upitnik je nad kapetanom momčadi Srnom koji se ozlijedio u porazu od Zenita nedavno i nije sigurno hoće li biti spreman za ovaj susret, a poteškoća s ozljedom imao je i sada oporavljeni veznjak Teixeira koji je propustio dobar dio priprema i vjerojatno neće biti u početnih 11.

Prognoza:

Chernomorets Odessa - Šahtjor Donetsk, tip Šahtjor -1,5

Odessa je za novu sezonu dosta promijenila kadar, no ne zato da bi konkurirala Šahtjoru već da bi se bolje nosila s ostalim konkurentima u borbi za gornji dio ljestvice. Nije to u pripremnom razdoblju djelovalo najbolje, pa ne vidim kako mogu stvoriti previše problema osvajaču duple krune. Šahtjor je također nešto mijenjao, no isto ne zato da bi se pojačali u odnosu na današnje suparnike već da bi bili konkurentniji u europskim okvirima. Pobjeda ne bi smjela biti upitna, a vjerojatno će biti izražena s više od jednim golom razlike

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje