KAPETAN ŠAHTARA

Srna: Favoriti smo za osvajanje Europske lige

18.09.2009 u 12:43

Bionic
Reading

Darijo Srna, kapetan osvajača posljednjeg Kupa Uefa ukrajinskog Šahtara, oduševljen je pobjedom svoje momčad u Belgiji protiv Bruggea u prvoj utakmici Europske lige te tvrdi da su u klubu svi prepuni samopouzdanja i spremni su za osvajanje još jednog euro naslova

U prvom kolu Europske lige ukrajinski Šahtar, čije boje brani Darijo Srna, protutnjao je Belgijom pobijedivši Club Brugge s čak 4:1. Bila je to uvjerljiva pobjeda koja je potvrdila da ukrajinski klub nakon prošlosezonskog osvajanja Kupa Uefa i ove sezone ima iste ambicije.

'I prije početka utakmice znali smo da smo bolji od njih. Mi smo aktualni osvajači Kupa Uefa i došli smo ovdje odigrati pravu utakmicu i pokazati svoju snagu. U konačnici, došli smo pobijediti, što nam je važno jer želimo osvojiti prvo mjesto u skupini. Znam da smo favoriti za osvajanje Europske lige ove sezone', tvrdi Srna koji je pohvali svoje suigrače.

'U Belgiju smo doputovali bez nekoliko bitnih igrača. Ilsinho je ozlijeđen, dok je (Dmitro) Čigrinski otišao u Barcelonu, no i dalje smo puni samopouzdanja. Recimo, gledam Jaroslava Rakitskog ima tek 20 godina i ovo mu je prvo iskustvo igranja u europskom natjecanju, a vidjeli ste kako smo igrali', završio je kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije.