DRUGA PRILIKA

'Sretna gubitnica' Konjuh dobro krenula u Moskvi

18.10.2016 u 14:56

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh iskoristila je priliku koja joj se ukazala na WTA turniru u Moskvi, gdje je kao 'sretna gubitnica' iz kvalifikacija ušla u glavni ždrijeb umjesto Slovakinje Dominike Cibulkove te u 1. kolu sa 6:4, 1:6, 6:2 svladala 6. nositeljicu Čehinju Barboru Strycovu (WTA - 21.)

Konjuh je u ponedjeljak poražena u posljednjem kvalifikacijskom kolu, ali je odustajanjem druge nositeljice Dominike Cibulkove, ipak dobila priliku u glavnom turniru, koju je iskoristila na najbolji način, iako je loše otvorila meč protiv iskusne 30-godišnje Čehinje. Strycova je vodila 4:1 u prvom setu, ali je Konjuh odgovorila nizom od pet gemova, što joj je donijelo prvi set.

U drugom setu je Strycova s dva 'breaka' brzo uspjela izjednačiti stanje i izboriti odlučujući, treći set. Do 2:2 tenisačice su vodile izjednačenu borbu, a potom je 18-godišnja hrvatska reprezentativka nanizala četiri gema za veliku pobjedu i plasman u drugo kolo. Tamo će ju čekati bolja iz dvoboja Latvijke Anastazije Sevastove (WTA - 31.) i 18-godišnje Ruskinje Ane Blinkove (WTA - 246.).