TIJELO JE POTROŠENO

Srebrni iz Rusije prekida karijeru: Nitko ne zna kako je meni svakog jutra...

24.05.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Ovog petka na stadionu u Varaždinu (18 sati, MAXSport 1, MAXtv), istoimeni domaćin u posljednjem kolu SuperSport HNL-a ove sezone dočekuje Lokomotivu. Bit će to i posljednja utakmica u bogatoj karijeri Josipa Pivarića, bivšeg hrvatskog reprezentativca i osvajača svjetskog srebra u Rusiji 2018. godine

Iako je još uvijek u dobi kada bi mogao igrati na najvišem nivou, jer njegovih 34 su 'mala beba' za Modrićevih 37, ozljede kojih je imao tijekom karijere, dvaput je operirao križne ligamente na oba koljena, jednom u Zagrebu, drugi put u Kijevu, a još je pet puta bio na operacijskom stolu, utjecale su na Josipa Pivarića da se povuče sa zelenih terena.

'Nisam ovu odluku donio preko noći. Kad sam dolazio u Lokomotivu prije dvije i pol godine planirao sam da ću se oprostiti ovoga ljeta. I stvari su mi se u životu, jedna za drugom, tako posložile i vrijeme je za prestanak igračke karijere. Iako sam i sad maksimalno posvećen obitelji, želim još više vremena provoditi u obiteljskom krugu i odlučio sam da je ovo pravi trenutak za rastanak s nogometnom loptom', rekao je Pivarić za Sportske novosti.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Borbeni i uvijek maksimalno požrtvovni Pivarić dodao je i ovo.

'Imao sam u karijeri i previše problema s ozljedama, čak sedam operacija kočilo mi je karijeru i sve se to sad osjeti na tijelu. Ne želim više baš svaki dio tijela pokloniti nogometu, dovoljno sam mu dao i vrijeme je za novi životni iskorak. Zdravlje me baš i nije mazilo svih ovih godina i te su me operacije strahovito potrošile. Iako sam se i sad kvalitetno pripremao za utakmice i osjećao sam se dobro, ipak sam se znatno teže oporavljao nakon napora. Sve je to, onako izvana, izgledalo u redu, ali nitko ne zna kako je meni svakoga jutra kad ustanem iz kreveta. Baš se osjećam potrošeno i ne želim više opterećivati tijelo'.

  • +9
Galerija s utakmice Lokomotiva - Istra 1961, SuperSport HNL Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Pivarić je tijekom karijere igrao za zagrebački i kijevski Dinamo, te za zagrebačku Lokomotivu, u čijem će dresu i okončati karijeru.

Nastupao je i za hrvatsku reprezentaciju, čije je boje branio u 26 utakmica. Svakako najvrednije su one sa SP-a 2018. u Rusiji, kada je stigao i do svjetskog srebra. Na tom je turniru igrao u četiri utakmice - protiv Islanda u 3. kolu skupine D odigrao je svih 90 minuta, a u osmini finala s Danskom, u četvrtfinalu s Rusijom i u polufinalu protiv Engleske ulazio je s klupe.

Tijekom raspucavanja s bijele točke, u srazu protiv Danaca, u četvrtoj je seriji promašio penal. Na svu sreću bez posljedica, jer Danci su promašili više, a zadnju je seriju 'hladnokrvno' u pobjedu pretvorio Ivan Rakitić.

Pivarić je i peti igrač s tog SP-a koji je okončao karijeru. Prije njega to su napravili Ćorluka, Mandžukić, Strinić i Vrsaljko.

Sažetak utakmice Lokomotiva - Istra 1961 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport