JOKIĆ VIJEST DANA

Srbin odmah kažnjen zbog sudara s trenerom; je li to napravio namjerno?

24.10.2017 u 10:52

Bionic
Reading

Na utakmici između Denver Nuggetsa i Washigton Wizardsa, koju su gosti dobili 109:104, došlo je do jedne od najbizarnijih tehničkih pogrešaka

U vrlo izjednačenoj utakmici Wizardsi su na koncu izvukli pobjedu, a najbolji su u njihovim redovima bili Bradley Beal s 20 koševa i pet asistencija i John Wall s 19 koševa i 12 asistencija.

>> Australac je prvi u 50 godina kojem je ovo uspjelo; je li zbog njega Šarić potonuo?

Kod domaćih je dominirao j Srbin Nikola Jokić (29 koševa, 3-3 trice, 9 skokova i 5 asistencija), ali je zaradio i bizarnu tehničku pogrešku 32 sekunde prije kraja utakmice, nakon što se tijekom minute odmora sudario s gostujućim trenerom Scottom Brooksom. Trener Wizardsa u prvi tren je bio zbunjen i teatralno se bacio u stranu, a suci su 215 cm visokog Srbina kaznili tehničkom pogreškom pri vodstvu gostiju 104:102  (Bradley Beal ubacio je i slobodno bacanje zbog tehničke).

'Gledao sam prema semaforu i udario njihovog trenera, ispričavam se, oštetio sam svoju momčad', rekao je Srbin nakon utakmice.

Očekivano u zaštitu svog igrača stao je i trener Nuggetsa Michael Malone:

'Bizarno! Gledao sam snimku deset puta i nije ga udario namjerno, sve je ovo prenapuhano. Vjerujem Nikoli, on nije takav tip. Kontakta je bilo, ali ni slučajno da je u pitanju bilo namjere', kazao je Malone.

Video snimka ovog bizarnog kontakta između Jokića i Brooksa brzo se proširila društvenim mrežama i navijači su ostali podijeljeni. Neki su uvjereni kako je Jokić vidio Brooksa, ali se nije želio pomaknuti, a drugi kako je Brooks sve namjerno odglumio želeći iz igre izbaciti najboljeg igrača Nuggetsa.