BRILJIRA OVE SEZONE

Čudesni mladi Grk zaludio Amerikance: Već je dostigao Dražena u NBA ligi!

22.10.2017 u 11:42

Bionic
Reading

Giannis Antetokounmpo nastavio je svoj početak sezone iz snova u pobjedi Milwaukeeja kod Portlanda ove subote, u kojoj je s 44 postignuta koša izjednačio i najbolji učinak Dražena Petrovića u NBA ligi...

Mladi 22-godišnji grčki košarkaš nigerijskih korijena radi čuda na početku nove NBA sezone i Amerikanci luduju za njim.

U prve tri utakmice prosjek mu je 38.3 postignuta koša, a posebno impresivan bio je ove subote kada je u pobjedi 113:110 protiv Portlanda utrpao 44 koša, što mu je bio i najbolji učinak karijere.

Antetokounmpo je još kao tinejdžer stigao iz Filathlitikosa u Milwaukee 2013. godine kao 15. izbor drafta i kroz četiri sezone polako je dizao svoj prosjek ubačenih koševa koji je sada na 15 po utakmici.

Autor: YouTube

No, mladić kojeg su mnogi uspoređivali s Tonijem Kukočem kad se pojavio na košarkaškoj sceni potpuno je eksplodirao posljednjih dana i ako ovako nastavi bit će definitivno kandidat za najboljeg strijelca sezone, a možda i MVP-a.

'U svojoj prvoj sezoni zabavljao sam se na terenu, živio američki san. Sad se moj pristup promijenio i puno ozbiljnije pristupam radu i utakmicama. Činim sve što mogu da bi ekipa pobijedila,' objasnio je svoj preporod grčki reprezentativac koji je jako falio svojoj izabranoj vrsti na Eurobasketu.

Zanimljivo, s 44 ubačaja izjednačio je i najbolji učinak u NBA karijeri Dražena Petrovića koji je 1993. godine to ostvario u dvoboju svog New Jerseyja protiv Houstona.

Malo je Europljana kojima je to uspjelo, jedan od njih je i Bojan Bogdanović koji je toliko ubacio protiv Philadelphije prošle godine, no Antetokounmpo na tome sigurno neće stati i mogao bi probiti granicu i od 50 koševa u sljedećim utakmicama ako zadrži ovaj nivo forme...