GORILO U NOVOM SADU

Srbija u panici - novi val navijačkog nasilja

06.11.2013 u 09:12

  • +7

Divljanje na utakmici Crveza zvezda - Partizan

Izvor: Cropix / Autor: Pedja Milosavljević / CROPIX

Bionic
Reading

Navijačko nasilje u Srbiji posve je uzelo maha. Iako taj problem nije 'od jučer', posljednji 'vječiti derbi' između Crvene zvezde i Partizana očito je bilo dolijevanje 'ulja na vatru'

U ponedeljak navečer u Beogradu, dan nakon derbija, teško je ranjen vođa Partizanovih navijača iz grupe 'Zabranjenih' Alen Kostić, u beogradskom naselju Železnik. U njega je iz pištolja pucao zasad nepoznati počinitelj, koji mu je propucao obje potkoljenice

Prošle nedjelje u Beogradu su ubijeni Vlado Živković, član navijačke grupe 'Zabranjeni' i Vladimir Lukić, navijač nogometnog kluba Rad i te član neonacističke grupe 'Odred 18'.

A da se navijačko ludilo i nasilje šire, potvrđuje najnoviji incident koji se dogodio u Novom Sadu. Prema neslužbenim informacijama, a kojima raspolaže srpski tabloid Kurir, zapaljen je automobil koji pripada vođi navijača Vojvodine Slobodanu Milutinoviću (27), koji nije bio u vozilu u trenutku napada.

Maskirani napadač prišao je vozilu s kantom benzina, polio automobil i zapalio ga. Ljudi iz susjednih stanova čuli su snažnu detonaciju, a kada su vidjeli automobil marke 'Mercedes ML' u plamenu zvali su vatrogasce. Srbija je u strahu jer - za ovaj se vikend najavljuju novi veliki huliganski obračuni.