DINAMO U PRIŠTINI

Srbija: Skandal i nova provokacija susjeda

03.02.2011 u 09:25

Bionic
Reading

Dolazak Dinama u Prištinu i odigravanje prijateljske utakmice (19. veljače) sa selekcijom kosovske lige u sklopu obilježavanja treće godišnjice neovisnosti, nije dobro sjelo u Srbiji

Srpski mediji nisu oduševljeni što će hrvatski prvak gostovati u Prištini. Kurir piše da je to 'skandal i nova provokacija iz susjedstva', jer će Dinamo igrati prijateljski susret s momčadi 'nepriznate države Kosovo'.

U istom tekstu novinar podsjeća da je sličnu utakmicu Dinamo trebao odigrati i prije dvije godine, ali su najviše državne institucije Srbije i Hrvatske spriječile da do toga dođe. Tom prilikom predsjednik Nogometnog saveza Srbije Tomislav Karadžić poslao je protestno pismo u UEFA-u, što će napraviti i sada.

'Čudi me da se ponovo pokreće pitanje ovog susreta, ali ne ulazimo u razloge za takvu odluku kluba iz Hrvatske. Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći i poslati protestno pismo u sjedište UEFA-e sa zahtjevom da se preispita ovaj susret, bez obzira na to što je riječ o prijateljskoj utakmici', rekao je Karadžić.

Kurir donosi i iz izjavu glasnogovornika Dinama Tomislava Marčinka kako hrvatski klub ove godine slavi sto godina postojanja, pa Zagrepčani planiraju veliki broj prijateljskih utakmica (Arsenal, Tottenham, Lyon), a između ostalog i gostovanje u sve bivše države gdje Dinamo ima simpatizere pa tako i u Srbiji.