ako je ovo istina

Iz jednog od najmoćnijih klubova na svijetu procurio podatak o Messiju i prodaji dresova koji otkriva kako baš tamo seli iz Barcelone

16.12.2020 u 12:30

Bionic
Reading

Trakavica oko igrača Barcelonu Lionela Messija, jednog od najvećih nogometaša svih vremena, dobila je novo poglavlje. Naime, još uvijek nije poznato hoće li produžiti ugovor ili će u uskoro ipak promijeniti klub

Od ljeta traje pravo 'natezanje' na relaciji između 33-godišnjeg Argentinca Lionela Messija – koji je zatražio da napusti klub jer je nezadovoljan i frustriran – te čelnika kluba. Također je poznato kako Messiju u ljeto 2021. ističe ugovor i da postaje slobodan igrač. To znači, ako se ubrzo ne dogovore, da Messi već u zimskom prijelaznom roku može službeno pregovarati s drugim klubovima te o uvjetima koje mu nude.

A ti drugi klubovi su Manchester City, koji vodi njegov omiljeni trener Pep Guardiola, te moćni francuski PSG koji neće škrtariti jer ga silno žele.

Čak se i doznaje iz izvora bliskih PSG-u da imaju jako dobre šanse da upravo oni dovedu Messija. Prvi je što je ostao dobar prijatelj s Brazilcem Neymarom koji jedva čeka da opet zaigraju zajedno, a drugi je također vezan Neymara koji je obećao kako će ostati u PSG-u ako dovedu Messija. A treći razlog je od prije poznat, a to je rekordna plaća kakva još nije viđena u povijesti nogometa.

Neki novinari, koji imaju dobre izvore, tako su doznali kako je Messijev transfer u PSG sve bliže realizaciji. Prvi je to objavio Robin Bainer koji je otkrio i neke detalje koji su vezani uz prodaju dresova s Messijevim imenom i brojem 10 na leđima. Naime, doznao je kako su čelnici PSG-a javili svim dućanima s kojima rade mogući velik porast prodaje uz dodatak kako je razlog tome upravo – Messi.

No, hoće li Messi ostati ili otići iz Barcelone ovisi i o novom predsjedniku koji će se birati krajem siječnja 2021. godine. Sve kombinacije su otvorene, a poznato je i kako je najavljeno od strane nekih kandidata kako 'će morati štedjeti' pa se tako očekuje i da će Messiju biti ponuđeni uvjeti koji su navodno puno manji od onih koje mu nude u Cityju ili PSG-u. Trakavica će očito još potrajati, a u PSG-u očito razmišljaju daleko unaprijed jer se pripremaju za Messimaniju!

  • +7
Barcelona - Juventus (Liga prvaka 2020/21) Izvor: EPA / Autor: Alberto Estevez