sp u vaterpolu

Srbi nakon drame peteraca pobijedili Talijane; polufinale SP-a izborili i Mađari

25.07.2023 u 12:46

Bionic
Reading

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Fukuoki, nakon što je u četvrtfinalu svladala Italiju boljim izvođenjem peteraca 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2 - 3:4)

U vrlo izjednačenoj utakmici, u kojoj su sve četiri četvrtine završile neodlučeno, regularni dio završen je neriješenim rezultatom 11:11, da bi potom golman Branislav Mitrović u raspucavanju obranio dva peterca i odveo Srbiju među četiri najbolje momčadi.

U srpskoj momčadi najefikasniji je bio Strahinja Rašović s četiri pogotka, a dva je postigao Nikola Jakšić, dok je Italiju predvodio Francesco di Fulvio s tri gola.

Srbija će u četvrtak u polufinalu igrati protiv Grčke koja je u četvrtfinalu svladala Crnu Goru 10:9. Polufinale je izborila i Mađarska koja je nakon puno muke svladala SAD 13:12.

Mađari su u prilično čudnom dvoboju jedva svladali Amerikance, a ključni trenutak zbio se u drugoj četvrtini kod rezultata 4:4 kada je dosuđen butalni prekršaj kapetanu SAD-a Benu Hallocku, koji je udario Mađara Martona Vamosa.

Uz crveni karton jedinome američkome centru, Mađarskoj je dosuđen peterac i četiri minute igre s igračem više. Mađarska je tada napravila seriju 3:0, no Amerikanci se nisu predavali i poravnali su na 7:7. Mađari ponovno vode 10:7, a Amerikanci više nisu imali snage ze preokret.

Gergo Zalanki je sa šest golova predvodio Mađare, a Alex Bowen s četiri gola SAD.