KAKVI LJUDI TAMO RADE

Sramotni skandal uoči VN Saudijske Arabije; odmah je dobio otkaz zbog onoga što je 'poželio' Lewisu Hamiltonu

27.03.2022 u 12:17

Bionic
Reading

Uoči druge utrke sezone u Formuli 1, VN Saudijske Arabije, dogodio se incident, a otkaz je dobio jedan neimenovani saudijski redar

Puno toga se događalo prije same utrke. U blizini staze, za vrijeme treninga, jemenski pobunjenici raketirali su naftno postrojenje, vozači su željeli da se utrka otkaže, ali su im čelnici F1 navodno zaprijetili kaznama pa se 'šou' nastavio.

U kvalifikacijama se dogodila teška nesreća Micka Schumachera, koji je srećom dobro, Lewis Hamilton doživio je debakl te je ostvario tek 16. vrijeme (startat će kao 14.), a tu su i neizostavne teme oko kršenja ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji. No to nije sve što se tiče druge utrke sezone.

Naime, jedan očigledno poremećeni redar, koji je bio zadužen za gašenje požara, poželio je Hamiltonu putem društvene mreže da mu se dogodi nesreća kakvu je imao Romain Grosjean koji se jedva izvukao iz razbijenog i gorućeg bolida na VN Bahraina prije dvije godine.

Kada se to otkrilo FIA i organizatori su pokrenuli istragu, a redar je dobio otkaz.

'Ispričavam se Saudi Motorsportu i automoto federaciji, kao i Lewisu Hamiltonu. Objavljujem da se povlačim s utrke', napisao je redar.