IMA PRAVO NA ŽALBU

Sramotan kraj karijere borilačkog rekordera i legende

24.09.2014 u 12:36

Bionic
Reading

Jedna od legendi MMA-a, Brazilac Wanderlei Silve, doživio je neslavni kraj svoje bogate i uspješne karijere. Naime, zbog izbjegavanja doping-kontrole, kažnjen je doživotnom zabranom nastupa, a što rekorder po broju pobjeda, onranjenih naslova i nokauta - sasvim sigurno nije zaslužio. Ili - možda i je...

Priča o bježanju Wanderleija Silve s nenajavljenog doping testa dopila je svoj epilog. Atletska komisija države Nevada doživotno mu je zabranila nastup te mu je sad jedino preostao pokušaj žalbe da ublaži izrečenu kaznu.

Wanderlei se na UFC-u 175 trebao boriti protiv Chaela Sonnena, a prije tog meča nenajavljeno ga je posjetila doping kontrola. Nakon što je pobjegao od službenika koji je trebao obaviti doping test Wanderlei se našao u problemima koje vjerojatno nije mogao ni zamisliti.

Cijelo je vrijeme naglašavao da ga komisija ne treba kažnjavati zbog tog postupka jer tada nije još bio licenciran za meč sa Sonnenom. Na kraju se nije pojavio niti na završnom saslušanju, ali odluku nije mogao izbjeći.

Dana White već je ranije govorio da se Wanderlei nalazi u velikim problemima zbog svog postupka.

'Nisam član Atletske komisije, ali mislim da je Wanderlei u krivu. Mislim da je u velikim problemima. Ne možete bježati s testa. Bilo bi bolje da je prihvatio test i bio pozitivan nego što je pobjegao', govorio je ranije predsjednik UFC-a

Na kraju su se njegove riječi i potvrdile.

'Najgore što možete učiniti je da pobjegnete s doping testa', izjavio je predsjednik komisije Francisco Aguilar

Osim što je dobio doživotnu kaznu Wanderlei Silva kažnjen je i sa 70 tisuća dolara. No, preostala mu je žalba koju je najavio njegov odvjetnik.