pokrenuta istraga

Sramota u Rusiji; igrači juniorske reprezentacije optuženi zbog namještanja utakmica u Hrvatskoj i prijeti im zatvor!

22.09.2021 u 15:30

Bionic
Reading

Kao bomba je odjeknula vijest da je Ruski rukometni savez pokrenuo istragu zbog namještanja utakmica juniorske U19 reprezentacije, a igrači su javno prozvani i osramoćeni

Vijest je posebno zanimljiva jer se slučaj oko namještanja utakmica dogodio na Europskom U19 prvenstvu koje se ove godine igralo u Hrvatskoj.

Kako pišu ruski mediji čelnici Ruskog rukometnog saveza suspendirali su igrače – dok traje istraga - iz svih natjecanja.

A istraga je počela zbog utakmica protiv Austrije. Naime, mladi Rusi su u drugom krugu izgubili od Austrije 17 razlike (36:19!), da bi četiri dana kasnije istu reprezentaciju, u razigravanju za plasman, pobijedili sa sedam golova razlike.

Odmah po povratku reprezentacije pokrenuta je istraga, a o svemu se oglasio i Ruski rukometni savez koji je javno objavio imena osmorice rukometaša koji su pod istragom.

'Skupina igrača unutar reprezentacije udružila se s ljudima iz kladioničarskog miljea te je tijekom turnira od njih dobijala informacije kako bi utakmice trebale završiti', izvijestili su između ostalog iz Saveza dodavši kako se istražuje na koji su način dobivali novac od kladioničara.

Dodajmo tome da prema aktualnom ruskom zakonu svim osobama koje sudjeluju u namještanju rezultata prijeti zatvorska kazna do sedam godina. Za punoljetne ruske juniore to bi praktički značio kraj karijere koja je tek počela. Naravno, ako se njihova krivnja dokaže.