RUŽNE SCENE IZ MOSTARA

Predsjednik Nogometnog saveza BiH smatra da je izbjegnuta tragedija, a prvi čovjek Veleža šokirao javnost nevjerojatnom izjavom o zapaljenom autu

22.09.2021 u 13:53

Bionic
Reading

Nakon ružnih scena u Mostaru gdje je prekinuta utakmica Premijer lige između Veleža i Borca, a potom i zapaljen automobil sa sucima, oglasio se predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković

Najavio je stroge kazne za Velež i njegovog predsjednika Šemsudina Hasića kojega je u razgovoru za portal klix.ba nazvao glavnim krivcem.

'Najoštrije osuđujem sinoćnja događanja. Takvim stvarima nije mjesto u sportu, nogometu i društvu. Nakon izvanrednih sjednica Natjecateljske i Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH očekujem najstrože kazne za organizatora utakmice Velež, ali i za njihovog predsjednika Šemsudina Hasića koji je izazvao sve ovo što se dogodilo. On mjesecima u medijima daje zapaljive izjave i ide putem koji nije nogometni, ali to je njegov izbor i sramota', rekao je Zeljković.

'Napad na suce mogao je završiti tragično i mogle su pasti mrtve glave. Zato ćemo tražiti najoštrije moguće kazne da tome stanemo na kraj. NS BiH je ozbiljna organizacija koja mora stati iza službenih osoba i kazna mora biti drastična kako bi bila primjer drugima', istaknuo je Zeljković.

Javio se i prozvani čelnik Veleža Šemsudin Hasić.

'Od početka prvenstva, svih deset utakmica, suđenje Veležu nije bilo na nivou neutralnosti, već uvijek protiv našeg kluba. To mogu potvrditi svi neutralni stručnjaci, rekao je Hasić koji smatra da se tako akumulirao gnjev navijača koji je kulminirao u dvoboju s Borcem', prenosi klix.ba.

'Zbog toga je negativna energija na stadionu bila tako velika i osjetio sam da ne idemo u dobrom pravcu. Pokušao sam smiriti situaciju preko sudaca i stručnog stožera, ali nisam uspio', rekao je Hasić.

Komentirao je i zapaljeni automobil u kojemu su bili su te smatra da se zapalio jer nije bio dobro održavan.