ponuda koju ne može odbiti

Sprema se novi potres na Maksimiru; Dinamo ostaje bez trenera Zorana Mamića koji nakon ovoga više ne može ostati i ekspresno napušta klub

07.12.2020 u 13:13

Bionic
Reading

Zoran Mamić trebao bi kroz 10 dana napustiti Dinamo i postati izbornik Ujedinjenih Arapskih Emirata

Zoran Mamić je na poziciju prvog trenera Dinama stigao kada je otkaz dobio Igor Jovićević koji se nije snašao na klupi 'modrih' nakon odlaska Nenada Bjelice koji se s klubom posvađao zbog smanjena plaće uzrokovanog krizom zbog koronavirusa. Mamić mlađi, koji je već jednom uspješno vodio Dinamo, ovoga je puta stigao kao privremeno rješenje.

Dinamo je pregovarao s Matjažem Kekom i Slovenac je trebao zasjesti na klupu 'modrih', ali kako je on odlučio ostati izbornik Slovenije, tako je Mamić preuzeo ulogu trenera i na kraju potpisao trogodišnji ugovor na mjestu glavnog trenera Dinama. Ove sezone je 'modre' doveo do novog proljeća u Europi, a njegov je Dinamo jedini od 80 ekipa u europskim natjecanjima bez primljenog gola.

U HT Prvoj ligi je drugi s bodom iza Osijeka kojeg je preuzeo Nenad Bjelica, ali i s dvije utakmice manje od donedavnog trenera Dinama i njegove nove ekipe. Dinamu s Mamićem ide i više nego dobro, a osim rezultata u prvi plan dolaze i igrači poput Lovre Majera, Lirima Kastratija i Luke Ivanušeca na kojima bi 'modri' mogli itekako zaraditi u budućnosti.

Ipak, izgleda da bi uskoro na Makismiru moglo doći do novog potresa. Prema pisanju Gulf Todayja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Zoran Mamić uskoro napušta Dinamo. Spomenutu medij piše kako će Mamić uskoro postati izbornik UAE-a gdje je jedan od glavnih kandidata za tu funkciju.

Tamošnji savez nije zaboravio njegove uspjehe s Al-Ainom i spremni su mu uskoro poslati ponudu koju je nemoguće odbiti. Potpisat će ugovor na dvije godine, a isti izvor piše kako neće paralelno voditi i Dinamo i reprezentaciju UAE, već da će vođenje kluba prepustiti nekom drugom. Za dvije godine bi trebao zaraditi 4.5 milijuna eura i jasno je da mu 'modri' ne mogu ponuditi toliki novac.

Ugovor bi trebao biti potpisan u roku od 10 dana, a Dinamo bi u drugi dio sezone trebao krenuti s nekim novim trenerskim rješenjem. Bio bi to svakako novi potres na Maksimiru na kojem su se igrači taman priviknuli na Mamića i njegov rad, a sada će opet mijenjati trenera.

Pogledajte još jednom najbolje golove 14. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.