LIJEPA INICIJATIVA

Sportski novinari dijele igračke splitskoj djeci

20.12.2012 u 16:40

Bionic
Reading

Petorica novinara okupljena u splitsku sekciju Hrvatskog zbora sportskih novinara prikupila su u akciji 'Igračka za osmijeh' više od 3.000 igračaka i knjiga, koje će u odvojenim akcijama podijeliti djeci

Jučer su u pratnji nogometaša Hajduka Gorana Blaževića, Franka Andrijaševića i Gorana Jozinovića, nogometaša Splita Andrije Vukovića i Josipa Serdarušića, košarkaša Splita Tonija Katića i Bruna Markulina te dogradonačelnice Anđelke Visković splitski sportski novinari posjetili Centar Slava Raškaj i darivali djecu prigodnim darovima.

'Ovo je hvale vrijedna akcija i u ime sportaša čestitao bih sportskim novinarima na ovoj inicijativi. Iznimno mi je zadovoljstvo što sam mogao sudjelovati u akciji, posjetiti djecu koja su nam izvela prigodan program', kazao je kapetan RNK Splita Andrija Vuković.

Osim Centra Slava Raškaj, sportski su novinari jučer odnijeli poklone i u nekoliko dječjih vrtića, a sutra će posjetiti i splitski Centar za nezbrinutu djecu Maestral te dječji odjel splitske bolnice. Akciju 'Igračka za osmijeh' uz sportske novinare vodit će i sestre olimpijke Ana i Lucija Zaninović, čiji je klub prikupio najviše igračaka.

'U ime nas, splitskih sportskih novinara zahvalio bih svim dobrim ljudima koji su odvojili igračke i knjige za djecu i pomogli da ova akcija uspije. Iznimno smo sretni i ponosni na akciju a najveća nagrada za uloženi trud su nam dječji osmijesi', kaže predsjednik splitske sekcije HZSN Tomislav Gabelić.