u igri je veliki novac

Sportski direktor Eintrachta progovorio o prodaji Ante Rebića: Ponekad ne možemo ništa učiniti oko tih transfera...

23.05.2019 u 17:33

Bionic
Reading

Njemački nogometni prvoligaš Eintracht Frankfurt mogao bi ovo ljeto izgubiti napadački trojac Antu Rebića, Luku Jovića i Sebastiena Hallera, potvrdio je sportski direktor 'orlova' Fredi Bobić

'Zbog financijskih razloga nemamo potrebu prodati niti jednoga od njih. No, može se dogoditi bilo kakva stvar. Čak i da ih izgubimo svu trojicu', rekao je Fredi Bobić u razgovoru za njemački dnevni list Bild.

'Čopor bizona', kako je taj trio nazvao Eintrachtov trener Adi Hutter, zabio je 41 gol u njemačkom prvenstvu protekle sezone. To je više od dvije trećine svih golova koje je zabio Eintracht.

Antu Rebića (9 golova), Sebastiena Hallera (15) i Luku Jovića (17) gledaju najbolji europski klubovi, a najviše se nagađa o eventualnom odlasku Jovića u Real Madrid. Eintracht traži minimalno 60 milijuna eura za 21-godišnjeg Srbina a taj bi novac njemački klub iskoristio za kupnju novih igrača.

'Potrebno je živjeti s time, to može poslužiti za nastavak ulaganja u budućnost', kazao je sportski direktor Eintrachta Fredi Bobić i zabrinuto dodao:

Bundesliga, Bayern Munich - Eintracht Frankfurt Izvor: Pixsell / Autor: Werner Eifried/DPA/PIXSELL

'Svi navijači to moraju razumjeti. Ponekad se ne može ništa učiniti oko tih transfera...'

Za Rebića je i dalje zainteresiran minhenski Bayern kojeg vodi bivši hrvatski izbornik i bivši trener Eintrachta Niko Kovač. Baš je Kovač prošle sezone 'oživio' Rebićevu karijeru i otkupio ga od Fiorentine za samo dva milijuna eura. Nakon njegovih sjajnih igara, u Frankfurtu očekuju da će Rebićevom prodajom zaraditi barem 30-tak milijuna eura.

Eintracht je sezona okončao na sedmom mjestu s 54 boda, što je 24 manje od prvaka Bayerna. U polufinalu Europske lige eliminirao ga je Chelsea.

  • +25
Hrvatski nogometaš Ante Rebić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Haller ima ugovor do ljeta 2021. godine, Rebić do ljeta 2022., a Jović do ljeta 2023. godine.