ČEKA SE ČUDO

Split: Srbi rutinski do dvije meč lopte

10.07.2010 u 17:09

Bionic
Reading

Drugog dana četvrtfinalnog Davis cup ogleda u Splitu, tenisači Srbije su uzeli vrijedan bod u paru i poveli sa 2:1. Zimonjić i Tipsarević međugorskoj kombinaciji Čilić – Dodig ostavili su tek devet gemova

Zimonjić ima četiri grand slam naslova u paru i vrlo dobrog partnera u Tipsareviću, nije bilo suviše realno očekivati veliki trijumf. Možda set, ali rutinirani Beograđani nisu dozvolili ni toliko. Konačan rezultat bio je 6:3, 6:2, 6:4.

U prvom setu na servisu su izgubili samo tri boda i iskoristili nervozu Ivana Dodiga. Oduzeli su mu drugi servis u prvom i prvi u drugom setu te tako u 15-ak minuta prelomili meč. Dvojica hrvatskih sugrađana prvi su put službeno nastupala kao par na Davis cupu i pokazala su da mogu funkcionirati, ali ne protiv ovako zahtjevnih protivnika. Dodigov servis je bio rješiva zadaća za odlične reternere s druge strane mreže, uzeli su mu četiri od šest servis gemova tijekom meča.

Ostala trojica u prva dva seta nisu napravila krivi korak, a jedinu priliku Hrvatska je imala početkom drugog seta kada su greškama dozvolili Zimonjiću da spasi 15:40.

Treći je bio nešto zanimljiviji i malo više od tri tisuće gledatelja dobilo je dašak zadovoljstva za plaćenih 100 kuna, koliko stoji ulaznica. Dodigov poluvolej kroz noge inicirao je preokret od 30:0 do breaka na Zimonjićev servis i hrvatska kombinacija je povela 2:0. Ipak, Srbi su se tada uozbiljili i nanizali četiri gema za put prema laganoj završnici. Inače, publika se ponašala u okviru prihvatljivog za Davis cup, tek su tri ili četiri glasna uvredljiva komentara pokvarila korektan dojam ove subote.

Veće izglede Prpić bi imao da je u sastav postavio Ivana Ljubičića, ali procjena fizičke spremnosti dovela je do zaključka da Ivanu treba odmor za nedjelju i eventualni dvoboj odluke s Troickim. Da bi do toga došlo Čilić prvi puta u karijeri mora svladati Novaka Đokovića. Nije nemoguće, ali prednost je definitivno na strani drugog igrača svijeta koji je slavio u sva četiri njihova dosadašnja ogleda.