toćka na i

Splićanka Marćelina Vranješ pozlatila zagrebački Europski kadetski kup na kojem je nastupilo gotovo 700 džudaša

14.03.2022 u 11:01

Bionic
Reading

Dva dana ispunjena trudom i željom ponajboljih kadeta Europe u Zagrebu pokazali su još jednom zašto je Europski kadetski kup u Zagrebu jedno je od najcijenjenijih džudaških natjecanja, a hrvatska džudašica Marćelina Vranješ (preko 70 kg) zatvorila ga je na najbolji način, zlatnom medaljom

Na Europskim kadetskim kupom, koji je u Zagreb doveo čak 698 sportaša iz 32 države unatoč svim nedaćama u Europi, Hrvatska je imala 48 predstavnika, a Turska i Izrael su nadmašili taj broj, poslavši 64, odnosno 78 natjecatelja.

Medalju za Hrvatsku osvojila je Marćelina Vranješ (preko 70 kg), koja je u nedjelju pokazala raskoš talenta i u četiri borbe došla do prvog mjesta u svojoj kategoriji. Mlada Splićanka je u prvom kolu bila slobodna, a zatim slavila ipponom protiv Hassan, nadoknadivši wazari prednosti koji je upisala Britanka.

Ippon u posljednjoj minuti četvrtfinala protiv srpske predstavnice Jovanović je donio polufinale, a još jedan preokret, ovog puta protiv Francuskinje Lang i plasman u finale. Tamo je Vranješ u manje od minutu svladala Francuskinju Cancan i zasluženo uzela zlatnu medalju. Na postolje su se popeli judaši i judašice iz 26 država, a najviše uspjeha su imali predstavnici Francuske, osvojivši sedam zlata, tri srebra i osam bronci. Turski kadeti su osvojili jedno zlato te po dva srebra i bronce, dok se Rumunji vraćaju kući s jednim zlatom i dva srebra. Veliki broj reprezentacija ostao je u Zagrebu i nakon natjecanja jer se, od 14. do 16. ožujka, održava i trening kamp.