SPORTSKA DVORANA GRADSKI VRT

Spektakl u Osijeku; humanitarni nogometni turnir 8 kafića

16.12.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Humanitarna udruga 'Od mene za tebe' i ove godine organizira, sada već šesti po redu humanitarni malonogometni spektakl 'Turnir 8 kafića'

U nedjelju 20. prosinca 2015. s početkom u 17 sati u Sportskoj dvorani Gradski vrt ponovno će nastupiti osamdesetak poznatih igrača velikog i malog nogometa, a prihod turnira bit će namijenjen uređenju Rehabilitacijsko - edukativnog senzoričkog parka. Cijena ulaznice je 10 kuna.

'Velika nam je čast što smo ove godine dolaskom reprezentacije Turnira 4 kafića Split na simboličan način uspjeli spojiti dva najveća humanitarna malonogometna turnira u Hrvatskoj. Na turniru će ove godine zaigrati Mornar, Milić, Balić, Križanac, Vida, Sušić, Šimurina, Župan, Milardović, Knežević, Brkić, Babić, Jugović, Lešković, Mitrović, Vargić te još mnoga poznata imena, a posebno se radujemo dolasku legende osječkih navijača Nenada Bjelice nakon dugog izbivanja iz Osijeka', piše u dopisu organizatora koji je podsjetio na dosad održane turnire:

U proteklih 5 turnira prikupili smo:
2010. - 80.000 kn (igrala i didaktička oprema za djecu s najtežim invaliditetom Udruge Novi dan)
2011. - 160.000 kn (igralište za Centar za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama "Ivan Štark" Osijek)
2012. - 128.000 kn (senzorička soba za COO "Ivan Štark" Osijek)
2013. - 365.000 kn (uređenje kuće za djecu s autizmom Udruge "DAR" Osijek)
2014. - 350.000 kn (Rehabilitacijsko - edukativni senzorički park)
2015. - nastavak akcije za uređenje RES parka.

'Prihodom od preko milijun kuna u proteklih pet turnira postali smo jedan od najvećih humanitarnih sportskih događaja u Hrvatskoj.
Rehabilitacijsko - edukativni senzorički park namijenjen je djeci s posebnim potrebama ali i zdravoj djeci. Djeci s posebnim potrebama puno je lakše nešto objasniti ako pritom to i vide, čuju, osjete, a ovakav park pružio bi mogućnost poticanja njihovih osjetila. Sadržavao bi niz plastenika, staklenika, površina zasađenih ljekovitim i začinskim biljem, adrenalinski park te dječje igralište. Sve navedeno omogućilo bi kvalitetan i edukativan boravak djece u prirodi. Realizacija ovog projekta stajat će cca. 700 000 kn', dodali su organizatori koji očekuju punu dvoranu u Osijeku.