DERBI BEZ POBJEDNIKA

Spektakl na Luzu obilježila golčina Matića

14.01.2013 u 09:55

Bionic
Reading

U pretposljednjoj utakmici 14. kola portugalske Primeire nogometaši Benfice i Porta podijelili su bodove na stadionu Luzu odigravši 2:2

Zanimljivo, konačan rezultat derbija postavljen je u prvih 17 minuta utakmice! Goste je u vodstvo doveo branič Eliaquim Mangala udarcem glavom u 8. minuti, a samo dvije minute kasnije stvari je na početak vratio srbijanski reprezentativac Nemanja Matić snažnim udarcem nogom. No, osim što je udarac bio jak, cijela akcija bila je prekrasna, od dodavanja glavom do voleja koji je bio nezaustavljiv za vratara Porta.

Pet minuta nakon toga gosti ponovno dolaze do vodstva, ovoga puta preko Kolumbijca Jacksona Martineza, koji je iskoristio pogrešku domaćeg vratara Artura Moraesa. No, kao i nešto ranije, Benfica ponovno dolazi do poravnanja dvije minute kasnije, ovoga puta preko Osvalda Gaitana, koji, kao i Martinez dvije minute ranije, koristi lošu rekaciju braniča Porta, te zabija za konačnih 2:2, ponavljamo, u 17. minuti prvog poluvremena!

Promjena više nije bilo, pa je tako Benfica ostala vodeća na prvenstvenoj ljestvici s tri boda više od Porta, ali i utakmicom više. Prva pratnja Braga zaostaje ogromnih 10 bodova.