MNOGE IZNENADIO

Španjolski tenisač Rafael Nadal objavio tužnu vijest: Nakon mnogo razmišljanja morao sam donijeti takvu odluku...

tportal

Izvor: EPA / Autor: JASON SZENES

Španjolski tenisač Rafael Nadal odustao je od nastupa na US Openu u New Yorku, a na društvenoj mreži objasnio je razlog takve odluke

US Open se na terenima USTA Nacionalnog centra Billie Jean King treba održati od 31. kolovoza do 13. rujna, ali sve je više duži popis vrhunskih tenisača i tenisačica koji će zaobići 'Grand Slam' na američkom tulu.

Novi otkaz stigao je od Rafaela Nadala, drugog igrača svijeta koji trebao doći na US Open kao branitelj naslova, ali to se neće dogoditi.

'Nakon mnogo razmišljanja odlučio sam kako neću nastupiti na US Openu. Situacija s pandemijom je vrlo komplicirana u čitavom svijetu, broj zaraženih virusom COVID-19 se povećava, čini se da pandemija još uvijek nije pod kontrolom', napisao je Španjolac na društvenoj mreži te dodao:

'Svjestan sam kako je raspored turnira nakon četiri mjeseca stanke barbarski i zahvalan sam svima na US Openu, kao i ATP-u što su se toliko trudili da pokušaju organizirati kvalitetan turnir, no odluku sam morao donijeti radi sigurnosnog aspekta.'

Nadal je US Open osvajao čak četiri puta 2010., 2013., 2017. i 2019. te je s ukupno 19 'Grand Slamova' drugi nauspješniji tenisač iza Švicarca Rogera Federar s 20 kojeg također neće biti u New Yorku.