TEŽAK PORAZ

Španjolski rukometaši razbili nemoćne Srbe

21.01.2013 u 20:35

Bionic
Reading

Domaćin Svjetskog prvenstva u rukometu Španjolska plasirala se u četvrtfinale nakon što je svladala Srbiju 31:20 (20:12)

U srpskoj svlačionici nadali su se kako mogu iznenaditi favoriziranog domaćina, ali bila je to utakmica u kojoj nisu imali ni najmanju šansu, već u prvom poluvremenu primili su 20 golova. Tako se viceprvak Europe od turnira oprostio u osmini finala.

Španjolska je vodila od samog početka, 'orlovi' su se držali samo u uvodnim minutama, a nakon toga je razlika samo rasla u korist domaćina da bi se zaustavila na osam golova prednosti (20:12) nakon 30 minuta.

Rukometnu 'furiju' nije omela ni činjenica kako su u 14. minuti ostali bez Virana Morrosa koji je dobio direktni crveni karton zbog udaranja Nemanje Zelenovića.

U nastavku su Riverini izabranici bez problema kontrolirali dvoboj i održavali razliku. Srbi ni u jednom trenutku nisu zaprijetili i doveli susret u neizvjesnost.

Osam minuta prije kraja, kod rezultata 26:18, isključen je srpski igrač Mijajlo Marsenić, a uskoro je to Španjolska naplatila pogocima pa je u 54. stigla do tada najveće prednosti 28:18.

Nešto kasnije je bilo i 12 razlike (31:19), da bi posljednji pogodak na utakmici pripao Srbiji odnosno Petru Nenadiću za konačnih 31:20.

Kod pobjednika su najefikasniji bili Rocas sa sedam i Sarmineto s pet golova, a u redovima Srbije istaknuli su se Nenadić s četiri pogotka i Stanić sa 12 obrana.

U četvrtfinalu Španjolsku čeka Njemačka koja je dan ranije nadigrala Makedoniju.