ribera upozorava

Španjolski rukomet je u kaosu i ovo je možda slamka spasa!

27.01.2018 u 10:43

Bionic
Reading

Izbornik Jordi Ribera iskoristio je priliku nakon velike pobjede protiv Francuske da upozori javnost na teške uvjete u kojima rukometni djelatnici u Španjolskoj rade posljednjih godina...

Podsjetimo, Španjolska je u prošlom desetljeću imala drugu najjaču ligu u Europi, no ona se potpuno raspala nakon financijskog kolapsa Ademar Leona i Ciudad Reala.

  • +3
EP, polufinale: Francuska - Španjolska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Već dugi niz godina Barcelona nema ozbiljnog protivnika u svojem prvenstvu, većina klubova nastupa s vrlo malim budžetom, a najbolji španjolski rukometaši odlaze igrati u Poljsku ili Makedoniju, što je nekoć bilo potpuno nezamislivo.

Velika kriza klupskog rukometa posljednjih se godina počela osjećati i na reprezentativnim rezultatima, no ovaj EP u Hrvatskoj dat će dodatni impuls Los Hispanosima te možda skrenuti pozornost medija i sponzora na sport koji je izgubio publicitet velike sportske nacije.

'Ovo je dan za slavlje, jer je španjolski rukomet ponovo u finalu. Ovo je danas za sjetiti se svih trenera i klubova koji rade u Španjolskoj i problema koje imaju, jer ovo je također nagrada i za njih,' izjavio je izbornik Jordi Ribera koji je iznimno ponosan nakon trijumfa 27:23 protiv velike Francuske:

'Kad vam Francuzi zabiju samo devet golova u prvom poluvremenu, to zaslužuje pohvale. Ovo je nagrada za ekipu koja je uvijek vjerovala u ono što radi.'

Španjolci će se za titulu boriti u nedjelju u finalu protiv Švedske.