švedska iznenadila

S tri poraza na EP-u u Hrvatskoj mogu do zlata: Zaista su senzacija turnira!

27.01.2018 u 09:26

Bionic
Reading

Iako se najviše mučila tijekom grupne faze natjecanja švedska rukometna reprezentacija dogurala je do finala i definitivno postala najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva u Hrvatskoj...

Kada su Šveđani prvog dana EP-a odigrali razočaravajuću utakmicu i ispali od Islanda, mnogi su prestali vjerovati u nju, no umjesto ispadanja već u prvoj fazi turnira u Spaladium Areni momčad koju vodi Andresson zatim je pobijedila Srbiju i Hrvatsku te zahvaljujući drugim rezultatima sretno s maksimalnim brojem bodova otišla u borbu za polufinale.

  • +3
EP u rukometu, polufinale: Danska - Švedska Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U drugoj fazi Švedska se zaista provukla dalje. Nakon poraza od Francuske i Norveške trebao joj je neuspjeh hrvatskih rukometaša protiv nezainteresirane Dinartove družine i on se na užas pune zagrebačke Arene u srijedu zaista i dogodio.

No, u polufinalu su Šveđani ponovo pokazali svoje pravo lice, ono s kojim se Červarova momčad u Splitu nije znala nositi. Vodili su tijekom cijelog susreta protiv Hansenove Danske, a kada ih je moćni protivnik u zadnjoj sekundi utakmice dostigao i izborio produžetak, pokazali su mentalnu snagu i u dodatnom vremenu rezultatom 35:34 izborili plasman u finale.

'Nemam riječi kojima bih mogao analizirati ovu utakmicu. Previše je tu emocija. Obrana i golmanove reakcije su nam dale šansu da ovo pobijedimo,' izjavio je oduševljeni trener Kristjan Andresson nakon susreta.

Ako će Zachrisson, Gottfridsson i Ekberg trpati u finalu kao što su trpali Danskoj, a Palicka opet čudesno braniti, Španjolcima u nedjelju u Areni neće biti lako...