CAMPEONES, CAMPEONES

Španjolski mediji: Nakon ovoga možemo umrijeti

12.07.2010 u 10:45

Bionic
Reading

Španjolski mediji zajedno s navijačima slave svoju reprezentaciju nakon što se prvi put u svojoj povijesti popela na nogometni vrh. Campeones je riječ koja dominira španjolskim medijima

'Dan koji se nikad ne smije zaboraviti. Nakon ovoga možete umrijeti u miru. To da je gol postigao Iniesta najpravednije je i nagrada za nogometaša koji se ne ponašao kao zvijezda, ali je pravi fenomen', piše Marca, a isti list navodi kako sudac Howard Webb nije bio na razini.

'Webb je dozvolio grubu igru Nizozemaca od prve minute. Nizozemci su utakmicu završili s deset igrača, a mogli su i s manje.'

El Mundo Deportivo već u naslovu navodi kako je Španjolska osvojila naslov protiv vrlo agresivnih Nizozemaca.
'Sudac Webb zaboravio je dati nekolicini igrača druge žute kartone', piše El Mundo Deportivo te nastavlja.

'Nitko nije rekao da će biti lako, pogotovo ne nakon prve utakmice na prvenstvu', stoji u tekstu gdje se još divi Casillasovim obranama te ističe još jednom Iniesta.

Veliki španjolski sportski dnevnik AS u svom komentaru navodi kako je 'španjolski nogomet velik zbog svojih dubokih i raširenih korijena, koji su rasli više od stotinu godina i koji su napokon procvjetali'.

Osvrćući se na cjelonoćne proslave u svim španjolskim gradovima, AS zaključuje kako 'nogomet ne donosi rješenje gospodarske krize, ali donosi radost. A u ovim vremenima, to je vrlo važno.'

Radijske postaje Cadena COPE i Cadena SER također daju naglasak na radost povodom osvajanja naslova svjetskog prvaka koja je bila potrebna s obzirom na vrlo loše stanje u zemlji.

'Ovaj trijumf će španjolske ljude učiniti malo zadovoljnijima i manje zabrinutima na neko vrijeme iako neće riješiti krizu u zemlji', navodi Cadena COPE.

'Ljudi su očajnički trebali nešto što bi proslavili nakon dvije užasne godine nezaposlenosti, krize i problema', komentar je Cadene SER.

Naslov svjetskih prvaka slavio se podjednako u svim španjolskim gradovima, u Barceloni je bilo jednako euforično kao i u Madridu, a to se pripisuje činjenici da je u početnoj postavi španjolske reprezentacije igralo čak sedam igrača 'ponosa Katalonije'.