Miše i Grdović potpisuju

Ovako nešto hrvatski nogomet ne pamti; dva trenera istog dana dobila posao u zemlji o kojoj se malo zna

22.03.2019 u 13:48

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjaci Ante Miše i Robert Grdović karijeru će nastaviti u Turkmenistanu. Miše kao izbornik nogometne vrste, a Grdović kao izbornik tamošnje futsal reprezentacije. Iako je Turkmenistan zemlja o kojoj se malo zna, kada je nogomet u pitanju, svakako je riječ o priznanju za Hrvatsku jer su odgovoran posao povjerili dovjici naših stručnjaka

Miše i Grdović su u petak otputovali u Ašgabat kako bi potpisali ugovore, međutim to će biti tek formalnost jer je ovu vijest na svojim službenim stranicama objavio i Nogometni savez Turkmenistana. Ovako nešto, da dva naša trenera istog dana dobiju posao u istoj zemlji na mjestu izbornika, hrvatski nogomet ne pamti.

'Istina je putujem u Ašgabat, upravo ulazim u zrakoplov. Pregovori su trajali oko mjesec dana, a trebao bi potpisati ugovor na godinu plus godinu', kazao je Grdović za HINA-u.

Grdović je dodao kako su u međuvremenu tražili i izbornika za nogometnu reprezentaciju, pa tako u Turkemenistan putuje i Miše.

'Bit će to veliki izazov u mojoj karijeri. Turkmenistan će u veljači biti domaćin azijskog futsal prvenstva preko kojeg se može izboriti plasman za svjetsko prvenstvo koje je u Litvi u rujnu iduće godine.'

Turkmenistan nikada nije prošao skupinu, no sada se očekuje iskorak.

'Nadam se kako ćemo ostvariti dobar rezultat, očekivanja su velika," kazao je Grdović dodavši kako se u međuvremenu informirao o reprezentaciji i igračima. "Gledao sam neke utakmice preko youtubea, malo se informirao. Vidjet ćemo kada dođem tamo.'

Legenda hrvatskog futsala je najavila kako u Ašgabatu planirao ostati oko mjesec dana, mora složiti stožer, a pokušat će angažirati i nekog hrvatskog trenera vratara.

Nadam se kako ću brzo posložiti stvar, kazao je Grdović koji je bio prvak Hrvatske s Nacionalom, a zadnji posao imao je na klupi MNK Jesenja.

Odlazak u Turkmenistan predstavlja i izazov za bivšeg trenera Hajduka i Iste 1961. Miše je bio pomoćnik Anti Čačiću na klupi hrvatske reprezentacije, a sada će imati priliku samostalno voditi neku reprezentaciju. Za kormilom nacionalne vrste naslijedit će Yazgula Hojageldjeva koji je reprezentaciju vodio dvije godine.

Turkmenistan se trenutačano nalazi na 136. mjestu FIFA-ine ljestvice, a na nedavnom azijskom prvenstvu zauzeo je posljednje mjesto u skupini F s tri poraza (Japan 2-3, Uzbekistan 0-4, Oman 1-3).

Turkmenistan je jedna od 15 država nastalih raspadom SSSR-a, a graniči s Kazahstanom, Uzbekistanom, Afganistanom i Iranom.