svi u čudu

Svjetski mediji neugodno iznenađeni porazom Hrvatske, ali i uočili nedostatke

24.03.2019 u 23:33

Bionic
Reading

Poraz hrvatske nogometne reprezentacije kod Mađarske 1:2 u Budimpešti odjeknuo je u nogometnom svijetu. Jer ipak je Hrvatska svjetski viceprvak

Baš kao što su svi hrvatski navijači s nevjericom popratili poraz od Mađarske (1:2), tako se ni svjetski mediji ne mogu načuditi rezultatu iz Budimpešte. Jer očito su svi itekako svjesni velikog rezultata dalićevih igrača s posljednjeg svjetskog prvenstva, gdje su stigli do finala.

Tako britanski BBC naglašava kako je finalist Svjetskog prvenstva doživio neugodan i iznenađujući poraz u Mađarskoj, protiv reprezentacije koja je 52. na svijetu, što je poticaj za Wales koji se također natječe u skupini E.

  • +31
Kvalifikacije za Euro 2020, Mađarska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Mađarska je porazila Hrvatsku nakon preokreta i u kvalifikacijama za Euro šokirala svjetske viceprvake', napisalsi su novinari američkog ESPN-a.

Još jedan engelski mediji, a to je Daily Mail piše:

'Velika priča dogodila se u Mađarskoj koja je s 2:1 svladala Hrvatsku, finalista Svjetskog prvenstva'.

I za srpski B92 poraz Hrvatske je iznenađenje: Hrvati šokirani u Budimpešti.

Francuski sportski dnevnik L'Equipe konstatirao je kako je razdoblje nakon Svjetskog prvenstva prilično naštetilo teško stećenom ugledu, jer Hrvatska je ispala iz elitnog razreda Lige nacija, te se nakon dvije utakmice našla i u poteškoćama u svojoj skupini kvalifikacija za Euro.

'Na startu su igrači Zlatka Dalića već osjetili najgore moguće muke protiv Azerbajdžana, kad su stizali vodstvo. Ovaj put su poveli golom Rebića kojeg je nenamjerno poslužio Kramarić nakon što se poskliznuo. Mađari su izjednačili preko Szalaia, a Hrvatska nije mogla stvoriti čistu priliku niti ubrzati igru. Mađarska ih je kaznila, odlučni Patkai zabio je nakon kornera, a par minuta poslije Hrvatska je čudom ostala živa. Svjetski doprvak ipak nije uspio izjednačiti iako je Lovren završio utakmicu na poziciji napadača', napisali su novinari  L'Equipea.

I mađarski Nemzeti Sport oduševljen je uspjehom svoje reprezentacije.

'Kakvo iznenađenje, pobijedili smo srebrne sa Svjetskog prvenstva!'

Talijanska Gazzetta dello Sport piše o porazu Hrvatske u Mađarskoj, a taj joj je posebno zanimljivi jer dio igrača Hrvatske igra baš u njihovoj zemlji.

'Svjetski viceprvaci, s Brozovićem i Perišićem u početnom sastavu, nokautirani su na Groupama Areni iako su došli u vodstvo preko Rebića. Szalai je izjednačio, a Patkai srušio Dalićeve ljude. Situacija u skupini je vrlo zapetljana, po tri boda imaju Slovačka, Mađarska, Hrvatska i Wales koji je odigrao utakmicu manje'.