lekcija Venezuele

Novi šok za Argentinu i Messija; izgubili su od najslabije južnoameričke momčadi

23.03.2019 u 11:38

Bionic
Reading

Argentina je sinoć doživjela poraz u prijateljskom susretu protiv Venezuele, najslabije južnoameričke momčadi od 1:3, dok je Meksiko s novim trenerom Gerardom Martinom slavio protiv Čilea s istim rezultatom.

U argentinsku reprezentaciju se jučer prvi put nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji vratio Lionel Messi, no osim poraza problem za argentinskog izbornika predstavlja i činjenica da je povratnik zaradio ozljedu prepona pa će propustiti drugi prijateljski susret, protiv Maroka u utorak u Tangieru.

Pogotke za Venezuelu na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu su postigli Salomon Rondon (6), Jhon Murillo (44) i Josef Martinez (75/11m), a utješni gol za Argentinu Lautaro Martinez (59).

Messi je odigrao cijelu utakmicu, ali je nakon utakmice osjetio bolove u preponi pa će pauzirati sljedeću utakmicu aregtinske reprezentacije, a osim njega ozlijedio se i Gonzalo Martinez, objavio je Argentinski nogometni savez.

Prije ove utakmice Venezuela je samo jednom pobijedila Argentinu u prijašnja 23 ogleda.

Meksiko je u također prijateljskom susretu igranom u San Diegu u Kaliforniji, prvi put pod palicom Argntinca Maertina, sa 3-1 bio bolji od Čilea.

Sva tri gola za Meksiko su pala u drugom poluvremenu u razmaku od 12 minuta, a strijelci su bili Raul Jiménez (52/11m), Hector Moreno (63) i Hirving Lozano (64). Nicolas Castillo je spasio čast Čilea zabivši gol u 70. minuti.

Meksiko će u utorak igrati još jednu prijateljsku utakmicu, ovaj put protiv Paragvaja, dok će Čile isti dan igrati protiv SAD-a.

Rezultati prijateljskih utakmica:

  • Japan - Kolumbija 0-1
  • Južna Koreja -Bolivija 1-0
  • Argentina -Venezuela 1-3
  • Peru-Paragvaj 1-0
  • Gvatemala- Kostarika 1-0
  • Meksiko-Čile 3-1
  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia