SUDAR U NICI

Španjolska u tri minute srušila turske nade

25.06.2016 u 16:30

Bionic
Reading

U drugoj utakmici drugog kola skupine D Europskog prvenstva u Francuskoj igraju Španjolska i Turska. Tekstualni prijenos na tportalu pratite od 21 sat

Španjolska - Turska 3:0

90' - kraj
87' - prava prilika za Tursku, bar za počasni pogodak, ali ništa od toga
48' - 3:0 - GOOOL - Morata, ali je pogotku prethodilo evidentno zaleđe asistenta Albe

45' - kraj prvog dijela
37' - 2:0 - GOOOL - sada je strijelac Nolito
34' - 1:0 - GOOOL - Nolito je ubacio ,a  Morata izmakao pozornosti i glavom zabio
8' - zasad ravnopravna utakmica, Turci izgledaju dosta raspoloženo
1' - počela je utakmica

-----------------------------------------------------------------------


Španjolci nisu impresionirali protiv Češke, no na koncu su osvojili sva tri boda. Ništa novo nismo vidjeli u njihovoj igri - potpuna dominacija u posjedu lopte i puno kompliciranja u završnici. Svakako treba izdvojiti fantastičnog Iniestu koji je u svojim rukama držao sve konce igre.

'Istina je da teško postižemo golove, teško smo došli do prednosti i protiv Češke. Na treninzima radimo na realizaciji pa se nadam kako će se to vidjeti i na utakmicama', priznao je Del Bosque.

Prvi korak bi trebao biti da kaže svojim igračima da pogodak vrijedi i ako ne naprave dodatnih pet dodavanja u kaznenom prostoru. Kada bi sve skupa to malo pojednostavili, vjerojatno bi bilo i više golova...

'Teško je ciljati protivnika u nokaut fazi. Mi ćemo pokušati biti prvi, to želimo. Turska je neugodna momčad i neće biti lako', dodao je Del Bosque.

Spomenuto nezadovoljstvo realizacijom će pokušati riješiti promjenom ranije spomenutog dvojca. Nolito i Morata će navodno na klupu, a umjesto njih Pedro i Aduriz.

Turci su protiv Hrvatske na početku utakmice održavali kakvu takvu ravnotežu, pa čak i imali veliku priliku za vodstvo. Nakon toga su primili pogodak i potpuno se raspali. Minimalan poraz je zapravo najbolje što su mogli izvući, jer su komotno mogli primiti još 3-4 pogotka.

Kako to obično biva, temperamentna nacija je odmah reagirala i ukazivala na mnoge krivce za taj podbačaj. Bilo je burno posljednjih dana u njihovom taboru te je pitanje kako su prošle pripreme za ovaj dvoboj.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Terim je mladog Mora morao braniti zbog 'selfija' s Modrićem, Tufan je optužen za popravljanje frizure, Arda Turan zbog koječega....

'Moja uloga u Turskoj je drugačija od one koju imam u Barceloni. U reprezentaciji se od mene traži više u ofenzivi, dok u Barci moram puno igrati i u obrani. Igrat ću protiv svojih suigrača, Inieste, Piquea i Albe. to su moji prijatelji, ali ovo je utakmica između nacionalnih momčadi i svatko će dati sve za pobjedu svoje reprezentacije. Ne osjećam kao da imam nešto nekome za dokazivati. Ako nisam do sada dokazao, onda ću jako teško i ubuduće dokazati ', rekao je najskuplji igrač Turske u najavi.

Terim će nešto morati mijenjati iako je pitanje što može time dobiti. Španjolci su kvalitetnija momčad i veliki favorit, a on mora 'razbuditi' momčad iako nema baš preveliku širinu.

Drugi problem su ozljede beka Gonula i stopera Topala. Definitivno nisu igrači koji bi preselili na klupu u potencijalnim rotacijama, a sada postoji mogućnost da presele na klupu.
Utakmicu će voditi Srbin Mažić.