pogreška izbornika?

Španjolska u nevjerici: Igrač o kojem bruji cijela Europa nije pozvan na okršaj s Hrvatskom

12.11.2018 u 10:05

Bionic
Reading

Paco Alcacer ove sezone zabija pogodak svakih pola sata i donio je pobjedu Borussiji protiv Bayerna u derbiju Bundeslige ove subote, no nije se našao na popisu Luisa Enriquea za utakmicu s Hrvatskom na Maksimiru u četvrtak...

Španjolski 25-godišnji napadač jedno je od najugodnijih otkrića sezone, nakon što je procvjetao u dresu Borussije Dortmund i potvrdio da vrijedi više nego što je imao prilike pokazati tijekom dvije neuspješne sezone u dresu Barcelone.

  • +3
Bundesliga: Borussia D. - Bayern Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Pokraj Neymara, Messija i Suareza Paco Alcacer nije se naigrao, ali uloga džokera s klupe puno mu bolje odgovara u Bundesligi, gdje ga Lucien Favre uvodi tijekom drugog poluvremena, a on trpa golove svakih pola sata provedenih na terenu.

Alcacer zasad ima osam postignutih golova u Bundesligi, samo jedan manje od vodećeg strijelca Luke Jovića, a posebno je važan bio onaj protiv Bayerna za 3:2 u derbiju ove subote koji je učvrstio klub iz Dortmunda na vrhu ljestvice.

Dobre igre vratile su Alcacera i u reprezentaciju. Dva je pogotka zabio prije mjesec dana u prijateljskoj utakmici protiv Walesa, a jedan u porazu od Engleske u Sevilli u utakmici Lige nacija.

No, na iznenađenje španjolske javnosti, Paco nije pozvan za utakmicu protiv Hrvatske ovog četvrtka na Maksimiru, jer prednost su dobili Iago Aspas, Alvaro Morata, Suso i Rodrigo.

Luis Enrique očito želi iskušati neke druge varijante, što nije loše za Dalićevu reprezentaciju. Jedna velika prijetnja manje...