krah 'furije'

Španjolska šokantno ispala: Rusi bunkerom i penalima do senzacije i obračuna s Hrvatskom!

01.07.2018 u 18:42

Bionic
Reading

Španjolska nogometna reprezentacija u dvoboju osmine finala SP-a u Moskvi ove nedjelje izgubila je od Rusije nakon dramatičnog izvođenja penala i tako se oprostila od potencijanog dvoboja s Hrvatskom u četvrtfinalu...

Fernando Hierro doživio je pravi krah na SP-u u Rusiji. Izgubila je predvidljiva Španjolska od Rusije nakon dramatičnih 120 minuta u kojima je dominirala, ali nije bila u stanju postići pogodak, da bi joj na kraju penali presudili.

  • +31
SP 2018., osmina finala: Španjolska - Rusija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bila je to iznimno frustrirajuća utakmica za 'furiju'. Španjolska je rano povela u 12. minuti zahvaljujući autogolu Sergeja Ignaševića nakon prekida, ali u 41. minuti Pique je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i omogućio Džubi da izjednači s bijele točke.

U drugom poluvremenu Rusija se potpuno povukla, a bezidejni Španjolci nisu znali kako probiti bunker. Tek u 85. minuti pošteno su zaprijetili Akinfejevu nakon udarca Inieste, ali dvoboj je svejedno otišao u produžetak.

U produžetku su Rusi otišli u još veću krajnost, jer više nisu niti trčali u kontre, već su se poput San Marina svi povukli u svoj kazneni prostor i napucavali loptu što dalje. No, za Španjolce je i to bilo previše koji nikako nisu uspijevali stvoriti čistu priliku za pogodak pred golom domaće reprezentacije, a tek je Rodrigo jednom ozbiljno zaprijetio u dodatnih 30 minuta pa je odluka o pobjedniku pala udarcima s bijele točke.

  • +19
SP 2018., osmina finala: Španjolska - Rusija (jedanaesterci) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Koke je tada postao tragičar jer mu je Akinfejev obranio, a svi ruski izvođači bili su sigurni, da bi zakazao i Aspas te dotukao svoju reprezentaciju.

Ruski golman Igor Akinfejev tako je postao nacionalni junak, a nakon Njemačke, Argentine i Portugala, od sna o svjetskoj tituli oprostili su se i Španjolci.

Taj je dvoboj bio bitan i za hrvatsku reprezentaciju koja ide na Rusiju, a nakon viđenog u Moskvi naši se sigurno nisu prestrašili.

SP u nogometu, osmina finala:

Rusija - Španjolska 1:1 (Džuba 41 / Ignjačevič a.g. 12), penali 4:3