JASAN STAV

Španjolska nogometašica zbog Maradone dobiva prijetnje smrću; sada je otkrila da li žali radi toga i bi li tako nešto ponovila

Minuta šutnje za Maradonu na jednoj od utakmica u Argentini

Minuta šutnje za Maradonu na jednoj od utakmica u Argentini

Izvor: EPA / Autor: MARCELO ENDELLI / POOL

Španjolska nogometašica Paula Dapena (24) koja je odbila sudjelovati u minuti šutnje zbog smrti Diega Maradone, dobila je prijetnje smrću

Nogometašica španjolskog kluba Viajes Interriasa koji je igrao prijateljsku utakmicu protiv Deportiva la Corune, je za vrijeme dok su sve igračice, treneri i suci stajali u tišini, sjela na travnjak i okrenula se u suprotnom smjeru od ostalih.

'Neću stajati mirno za silovatelja, pedofila i zlostavljača, već ću sjesti i okrenuti leđa', prenijeli su španjolski mediji izjavu Paule Dapene.

'Da bi se netko smatrao velikim igračem, mora prije svega biti čovjek i imati vrline koje su važnije od vještina s loptom, za koje je poznato da su kod Maradone bile naprosto spektakularne', zaključila je mlada nogometašica.

Dapena je kazala kako je za svoj potez dobila puno izraza podrške, ali i primila prijetnje smrću. Prijetilo se i njezinim suigračicama. No, istaknula je kako nikada nije požalila što je učinila, već bi to ponovila.

  • +33
  • +30

Diego Armando Maradona

Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI

'Moji femenistički ideali to ne mogu dozvoliti - počast Maradoni. Za mene je bio nevjerojatan igrač, ali kao osoba bio je daleko od osobe koju bi trebalo obožavati', rekla je za radijsku emisiju A Diario.

Maradona se suočio s optužbama za obiteljsko nasilje nakon što je 2014. objavljen video kako se svađa sa svojom tadašnjom djevojkom i čini se da je udara.

  • +9
  • +6

Diego Maradona pokopan u krugu obitelji na groblju Bellavista u Buenos Airesu

Izvor: EPA / Autor: ENRIQUE GARCIA MEDINA

Negirao je optužbe rekavši: 'Zgrabio sam telefon, ali kunem se Bogom da nikada nisam udario ženu.' Optužnica nikada nije podignuta.

Maradona, kojeg se smatra jednim od najboljih nogometaša svih vremena, prije nego što mu je ovisnost o drogama i alkoholu narušila karijeru, umro je u srijedu - isti dan kada je i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

  • +7
  • +4

Diego Maradona obitelj

Izvor: Profimedia / Autor: THE PHOTO ONE / The Photo One / Profimedia