PAMTIT ĆE 2017.

Španjolska Marca izabrala najlošiju momčad; zbog Hrvata krenula burna rasprava

25.10.2017 u 13:06

Bionic
Reading

U ponedjeljak je na svečanosti u Londonu FIFA predstavila najbolju momčad za 2017. godinu, a među laureatima bio je i naš Luka Modrić, zvijezda Real Madrida. No, ugledni španjolski list Marca odlučio je izabrati najlošiju momčad

Naravno, kada je u pitanju izbor najboljih, jasno je da bi u toj momčadi poželio biti svatko. Međutim, baš kao što je teško sastaviti (ili možda i nije) listu najboljih, još je teže ocijeniti tko je na listi najlošijih.

Jer to ustvari i nisu oni igrači koji ne znaju ili ubaciti ili pucati po golu. To nisu oni koje ne mogu napraviti 'tehnicirati loptom deset puta na istoj nozi', već igrači koji su u datom periodu - podbacili odnosno nisu pružili što se od njih moglo očekivati.

  • +2
Dejan Lovren Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: PIXSELL

A to može biti posljedica trenerskog ignoriranja ili dužeg povratka nakon ozljede ili slabije adaptacije na novu sredinu.

Ipak, ugledni španjolski list Marca primio se te nezahvalne uloge i sastavio je listu - najlošijih. Među 11 igrača nema niti jednog Hrvata što je svakako dobra vijest uoči dodatnih kvalifikacija za SP protiv Grčke.

Marca - 11 najlošijih igrača sezone

  • Vratar Claudio Bravo
  • Braniči Fabio Coentrao, Jeremy Mathieu, John Stones
  • Veznjaci Andre Gomes, Grzegorz Krychowiak, Renato Sanches, Nicolas Gaitan.
  • Napadači Jese Rodriguez, Paco Alcacer, Vincent Janssen

Zanimljivo, nakon objave 'twitta' Marce, krenula je i burna rasprava na društvenim mrežama, a neki su se, nažalost, sjetili i našeg Dejana Lovrena, podsječajući na očajno izdanje u nedavnom dvoboju Liverpoola i Tottenhama, u kojem je hrvatski branič imao nekoliko loših procjena te je 'kumovao' kod prva dva gola 'spursa'.

Kako god bilo ovih 11 igrača, koji su se našli na Marcinom popisu, sigurno nisu sretni zbog toga. No, s druge strane to bi ih trebalo dodatno motivirati.