B SKUPINA

Španjolska – je li njihovoj dominaciji došao kraj?

02.06.2014 u 14:03

  • +98

SP BRAZIL-osobne karte svih sudionika

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Dennis Grombkowski

Bionic
Reading

Furija je osvojila posljednja tri velika natjecanja na kojima je nastupila, ali godine, ozljede i umor mogli bi zaustaviti njihov niz

PLUS:

Momčadi koja je osvojila posljednja tri velika natjecanja teško da se može pronaći izrazitih mana. Prepoznatljiva igra kratkih dodavanja te potpuno posložena i uigrana momčad i dalje će ostati Furijini aduti, kao i širok izbor ponajboljih svjetskih igrača, kakav Španjolska ima gotovo na svakoj poziciji na terenu, pogotovo otkad im se u napadu priključio i Diego Costa.

MINUS:

Iako ostaju vrhunski igrači, Xavi i Iniesta, duet koji je bio 'srce i duša' ove momčadi, više ne mogu pružati koliko su ranije, tj. barem se tako čini. Što godine, što visok tempo kojeg drže već nekoliko sezona, te stalne ozljede iscrpile su ova dva igrača, koji su zagazili u tridesete. Pad forme je posebno vidljiv kod Xavija, pa ostaje na izborniku da odluči hoće li mu ponovo dati 'ključeve' momčadi.

ZVIJEZDA – Andres Iniesta:

Posljednje dvije sezone u Barceloni njegove su predstave pale za pola klase u odnosu na ono što je pružao ranije. No, potpuno zdrav i spreman, Iniesta ostaje vjerojatno najbolji ofenzivni vezni igrač na svijetu, čovjek koji je sposoban podjednako dobro stvarati višak na krilu, kao i u sredini terena. Ključan je za ovu momčad u pogledu održavanja balansa u igri, kao i kod pronalaženja individualnih rješenja.

B skupina | ŠPANJOLSKA

Vincente del BOSQUE, izbornik 
Vratari: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli), David De Gea (Manchester United)

Obrana: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Raul Albiol (Napoli), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Juanfran (Atletico Madrid), Jordi Alba (Barcelona)

Vezni red: Xavi (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Cesc Fabregas (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Koke (Atletico Madrid), Javi Martinez (Bayern)

Napad: David Silva (Manchester City), Diego Costa (Atletico Madrid), Fernando Torres (Chelsea), Pedro (Barcelona), Juan Mata (Manchester United), David Villa (Atletico Madrid)