TO VIŠE NEMA SMISLA

Španjolci u Belgiji; dočekale ih scene koje nemaju veze sa sportom

16.11.2015 u 10:54

Bionic
Reading

U utorak se diljem Europe igraju brojne prijateljske utakmice, a većina od njih će se odigravati pod velikim mjerama osiguranja zbog opasnosti od terorističkih napada

Uz utakmicu u Londonu između Engleske i Francuske, još jedan dvoboj će biti pod neviđenim mjerama osiguranja 'zbog vjerodostojne i potencijalno prijeteće opasnosti, a taj je u Brusselsu gdje će Belgija ugostiti Španjolsku.

'Furija' u belgijsku prijestolnicu dolazi u ponedjeljak (utakmica je u utorak, 20.45 sati), a dočekuju ih pripadnici protuterorističkih snaga koji će ih čuvati i u hotelu. Španjolci će čuvani objekt napustiti samo zbog jednog večernjeg treninga, a cijelo ostalo vrijeme neće napuštati hotel.

Policija je razmještena po cijelom gradu, a cijeli događaj osiguravat će se i uz pomoć vojske.

Strahu od mogućeg napada pridonose i dokazi kako su dvojica od sedam ubijenih terorista u Parizu živjeli u Belgiji, a od ukupno 13 uhićenih osoba koje se dovodi u vezu s ovim zločinima njih sedam ih dolazi iz Brusselsa.

Belgija je zemlja s najviše osoba koje su bile ili jesu u posljednje vrijeme u Siriji i Iraku (ako se uzme u obzir populacija svake države). Prema nekim podacima čak 474 osobe su napustile Belgiju kako bi sudjelovale u ratnom sukobu, za njih 130 se zna da se vratilo, 77 poginulo, da je njih najmanje još 200 u Siriji.