Zabio jubilarni 100. gol

Španjolci se opet raspisali o Luki Modriću koji za četiri mjeseca postaje slobodan igrač: Nedodirljiv je, ali…

09.01.2020 u 10:03

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Real Madrida pobjedom nad Valencijom 3:1 osigurali plasman u finale španjolskog Superkupa španjolski mediji najviše prostora posvetili su 34-godišnjem Hrvatu Luki Modriću

Maestralnu utakmicu odigrao je hrvatski kapetan Luka Modrić koji je u pobjedi nad Valencijom, u saudijskom gradu Jeddah, zabio gol kojim je potvrđen plasman u finale španjolskog Superkupa. Podsjetimo, Real će u finalnoj utakmici u nedjelju igrati protiv pobjednika para Atletico - Barcelona.

>>> Kroos zabio iz kornera, a Modrić potvrdio pobjedu Reala i plasman u finale Superkupa

'Zlatnu loptu Modrić je dobio upravo zbog ovakvih poteza i partija. Njegov gol je bio briljantan, a proučavat će ga i znanstvenici. Ima 34 godine, a igra kao u najboljim danima. Kad je u ovakvoj formi, Modrić je nedodirljiv. Zidane je izmislio sustav s pet veznih igrača kako bi svi mogli igrati i to se pokazalo kao fantastičan potez. Liverpool je najdominantnija momčad u Europi, ali Real igra najljepši nogomet, a za to je jedan od 'krivaca' i Modrić', piše španjolski AS koji podsjeća kako Modrić u ljeto, dakle za četiri mjeseca, postaje slobodan igrač, ali navode kako igra na visokoj razini te da je pokazao 'mudrost, strpljenje i eleganciju.'

Dodajmo tome kako je ovo bio 100. jubilarni Modrićev gol u profesionalnoj karijeri. U dresu Dinama zabio je 33 gola, za Inter iz Zaprešića tri, za Tottenham 17, za Real 22, a za hrvatsku reprezentaciju 16.

Samo ove sezone Modrić za Real zabio pet golova uz pet asistencija što mu je daleko najbolja sezona još od 2012. godine.

'Znate, uvijek volimo pokušati nešto novo. Tako sam sada mogao igrati s pet krila, ali odlučio sam se za ovu taktiku, u kojoj su Isco i Luka imali ključne uloge kao igrači iza napadača. U ovom novom sustavu najvažnije je bilo da oni rade pritisak na protivnika i razigravaju suigrače. Tako smo dvostruko htjeli nauditi suparniku i to smo uspjeli', kazao je nakon pobjede zadovoljni Zidane kod kojeg je Modrić podsjetio na svoje najbolje dane.

Obzirom da Modriću ističe ugovor u ljeto iz Madrida stižu informacije kako će mu 'sigurno produžiti ugovor' tj. aktivirati opciju koju ima (posebna klauzula). Takav veznjak, koji radi razliku na terenu, se ne pušta iz kluba besplatno iako je interes pokazalo već puno klubova među kojima je i američki DC United.