javnost kritična

Španjolci nisu oduševljeni igrom Modrića: Momčad je navikla na nešto drugo

16.08.2018 u 10:07

Bionic
Reading

Luka Modrić možda je doživio ovacije u trenutku kad je ušao u igru protiv Atletica u Tallinnu, no njegov doprinos na terenu na kraju nije impresionirao španjolsku javnost...

Hrvatski 32-godišnji veznjak vratio se početkom kolovoza s godišnjeg odmora i priključio treninzima Reala, no posljednjih tjedana punio je novinske stupce isključivo svojom navodnom željom za prelazak u Inter, a ne nekim majstorijama na travnjaku.

  • +3
Europski Superkup: Real M. - Atletico M. Izvor: Pixsell / Autor: Marius Becker/DPA/PIXSELL

Modrić definitivno još nije spreman igrati ozbiljan natjecateljski nogomet, fali mu treninga, no Lopetegui ga je ubacio u igru u drugom poluvremenu ove srijede u europskom Superkupu protiv Atletica, što su navijači Reala pozdravili ovacijama.

Iako se s tribina moglo čuti skandiranje Modrićevog prezimena, a u prvih nekoliko akcija pokazao je da može na pravi način voditi igru 'kraljeva', ubrzo se Real pogubio na travnjaku i primio tri pogotka, a Luka se uklopio u sivilo.

Nakon susreta Modrić nije izbjegao kritike španjolskih medija.

'Čovjek od produžetaka. U Tallinnu je igrao svoj četvrti u manje od 50 dana. Ušao je u igru u 57. minuti i u pojedinim trenucima bio je nepovezan s ostatkom momčadi. Nije mogao organizirati igru ni biti u važnoj ulozi u napadu, na što je momčad navikla. Doduše, pokušao je, posebno u samoj završnici,' piše španjolska Marca, a njezinih osam tisuća čitatelja igru Modrića proglasilo je slabom, dok je šest tisuća zadovoljno.

Drugi nogometaši poput Marcela, Varanea, Isca, Carvajala i Ceballosa još su lošije ocijenjeni, jer madridska javnost ne priznaje poraze. Samo su Kroos, Benzema i Bale dobili prolazne ocjene...