rizična odluka

Ovaj čovjek mogao bi požaliti što je potpisao za Real Madrid

16.08.2018 u 09:38

Bionic
Reading

Bivši španjolski izbornik Julen Lopetegui već u svojoj prvoj službenoj utakmici na klupi Reala razočarao je madridske navijače, jer momčad po igri nije ni blizu onome što je pokazivala na travnjaku prošle sezone...

Lopeteguijev kontroverzni prelazak s klupe reprezentacije na onu madridskog Reala već je donio mnogo štete španjolskom nogometu, s obzirom da je 'furija' nakon što je po hitnom postupku potjeran od strane razočaranog predsjednika Saveza Luisa Rubialesa doživjela debakl na SP-u u Rusiji.

  • +3
Europski Superkup: Real M. - Atletico M. Izvor: Pixsell / Autor: Marius Becker/DPA/PIXSELL

No, 51-godišnji stručnjak mogao bi sljedećih mjeseci proživjeti još veće frustracije i šokove, jer preuzeo je Real u najgorem mogućem trenutku, nakon odlaska Zidanea i Ronalda te tri osvojene Lige prvaka u nizu.

U Madridu uvijek očekuju osvajanje trofeja i najviše domete, a trenutna momčad Reala ima problema i nije tako moćna kao prethodnih godina pa Julen Lopetegui mora odraditi besprijekoran posao da bi iz igrača izvukao maksimum.

To se nije dogodilo u europskom Superkupu. Real je izgubio 4:2 od Atletica u Tallinnu i ostao bez titule koju su navijači očekivali, a tako je prekinut niz od 11 finalnih obračuna na međunarodnoj razini koje su 'kraljevi' pobjeđivali.

U Španjolskoj se novi trener Reala odmah našao pod kritikama, jer obrana nije bila posložena kao u Zidaneovoj eri, a zamjene koje je uveo nisu naišle na odobravanje. Posebno se medijima nije svidjelo rano vađenje Marca Asensija, a nisu impresionirani doprinosom 'džokera' Ceballosa i Vazqueza.

Lopetegui se tako već nakon prve utakmice našao pod ogromnim pritiskom, a to je nešto na što nije navikao u španjolskoj reprezentaciji koju je suvereno vodio, uz veliku podršku javnosti. Morat će trgnuti momčad u kratkom vremenu, jer svaki sljedeći posrtaj približit će ga otkazu i ostanku bez posla. Brzo bi mogao požaliti što je potpisao ugovor s Realom...