PROMJENE NA POLJUDU

Španjić imenovan sportskim direktorom Hajduka

09.12.2009 u 11:45

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša prekinuo je višemjesečnu medijsku trakavicu i objavio da je na mjesto sportskog direktora imenovao Joška Španjića

Hajduk je dugo bio bez sportskog direktora nakon odlaska Ivana Buljana iz kluba, a propisi HNS-a tražili su hitnu reakciju. S obzirom na to da je članu uprave zaduženom za struku Ivici Šurjaku u opisu radnog mjesta i ono što radi sportski direktor, u Hajduku se nisu odlučili za novog čovjeka, nego su funkciju formalno povjerili pomoćnom treneru Jošku Španjiću.

Španjić je dugo godina zaposlenik kluba i pokazao je sjajne rezultate u vođenju mlađih kategorija, a od početka sezone je u stručnom stožeru na mjestu pomoćnog trenera. Nakon što se zbog bolesti povukao Ivica Kalinić, do dolaska Edoarda Reje vodio je i prvu momčad, a ima i odgovarajuću licencu koja mu omogućava obavljanje funkcije sportskog direktora.

'Na ovaj potez smo se odlučili jer nismo željeli zapošljavanjem novog čovjeka dodatno opteretiti Hajdukov proračun', rekao je predsjednik 'bilih' Joško Svaguša.