TURNIR U KOPRU

Spajić bi bio ponosan: Dragovoljac preko Zvezde do naslova

23.02.2016 u 09:42

Bionic
Reading

Kako se približava početak proljetnog dijela natjecanja za nogometaše u mlađim kategorijama, jasno je da i treneri žele vidjeti što su tijekom zimske pauze uvježbali s 'klincima' i zato odlaze na razne turnire

Posljednjih smo godina često znali čuti (ili pročitati) o uspjesima mlađih kategorija raznih hrvatskih klubova na brojnim međunarodnim turnirima, s time da je 'perjanica' gotovo uvijek bio Dinamo. No osvajali su turnire po inozemstvu i Kustošija, Prečko, Lokomotiva....

A sada se na tom popisu našao i Hrvatski dragovoljac, točnije generacija igrača rođenih 2001. godine. Oni su 'pod palicom' trenera Marka Radanića osvojili jaki međunarodni turnir, peti po redu, a koji je organizirao ugledni slovenski klub Koper.

Na turniru je sudjelovalo 15 ekipa, uz tri momčadi iz Hrvatske (Buje, Hrvatski dragovoljac i Trnje) bili su tu i slovenski klubovi (Olimpija, Ajdovščina, Dekani, Koper, Rudar Velenje, Dragomer, Era Šmartno) te klubovi iz Srbije (Crvena zvezda) i Bosne i Hercegovine (Borac Banja Luka, Sarajevo, Doboj).

Mladi igrači Dragovoljca, koji se u ovoj generaciji u Hrvatskoj natječu u ligi središte te se s HAŠK-om bore za prvo mjesto na tablici, odnosno povratak u najelitnije natjecanje, u skupini su izgubili od Borca (0:1), ali i pobijedili Ajdovščinu 3:0 (strijelci Karlo Škarica, Josip Kesić i Karlo Perić), potom su sa 2:0 dobili Sarajevo (dva gola Karla Perića) i s 1:0 ljubljansku Olimpiju (strijelac Marko Fruk).

Dragovoljci su potom u polufinalu, nakon 1:1 u utakmici koja se igrala 2X20 minuta (a zabio je Karlo Perić), u raspucavanju s bijele točke dobili Rudar iz Velenja (precizni su bili Karlo Perić, Luka Marinović i Marko Maleš).

I onda je stigao najjači suparnik - Crvena zvezda - koja je posljednjih godina dominantna u Srbiji, a prema riječima trenera Radanića - možda i na nivou zagrebačkog Dinama. Uz sve, beogradska momčad je do finala stigla bez primljenog pogotka, što je nagovještavalo - čvrstu utakmicu.

A takva je i bila, uz ravnopravnu igru u prvom poluvremenu (u finalu se igralo 2X25 minuta), ali i završnih 15 minuta pritiska Zvezdinih pionira. No ostalo je 0:0, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca.

Za 'crne' iz Sigeta pogađali su Karlo Perić, Luka Marinković i Sven Bužan, a važan dio posla odradio je i vratar Vlado Bedeković, koji je proglašen i najboljim vratarom turnira. Najbolji strijelac turnira također dolazi iz redova Dragovoljca, a to je Karlo Perić.

'Izuzetno sam ponosan na cijelu momčad. I ne samo zbog Karla Perića, najboljeg strijelca turnira, i Vlade Bedekovića, prvog golmana. Najboljim igračem turnira proglašen je igrač FK Crvene Zvezde, iako moje osobno mišljenje je da je to bio naš igrač Tin Zavalić, zadnji vezni. Uz njega su se istakli i Patrik Pereža i Sven Bužan, makar još jednom naglašavam, u ovakvoj konkurenciji, ni oni ne bi došli toliko do izražaja da cijela momčad nije djelovala skladno i homogeno', ponosan je bio trener Radanić.

A ponosnih 22 bili su (abecednim redom): Mateo Bakić, Vlado Bedeković, Stipan Buconjić, Sven Bužan, Damjan Došen, Marin Đurđević, Marko Fruk, Lukas Golubić, Josip Kesić, Marko Kosmač, Marko Maleš, Niko Mandarić, Luka Marinković, Antonio Mioč, Jurica Mučoli, Patrik Pereža, Karlo Perić, Matej Radovanović, Marin Strmotić, Karlo Škarica, Antonio Zagorec, Tin Zavalić.