POBJEDA U SJENI

SP: Hrvatska zbog gluposti ostala bez svjetskog dragulja

27.06.2015 u 22:09

Bionic
Reading

Hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija otvorila je pobjedom svoj nastup na SP-u, no u nastavak natjecanja ulazi bitno oslabljena

Hrvatski košarkaši u uzrastu do 19 godina s uvjerljivih su 111:68 (54:30) svladali nedorasli Egipat i suvereno ušli u natjecanje na koje dolaze kao brončana momčad sa Eura u svom uzrastu.

U nedjelju izabranike izbornika Ante Nazora čeka ogled sa selekcijom SAD-a, no protiv uvijek teškog protivnika bit će dodatno teže jer se kući vraća Dragan Bender! Jedan od najvećih talenata svijeta svoje generacije, 213 cm visoki univerzalac sjajnog šuta, nije se uspio dogovoriti sa savezom zbog velikog gafa oko tenisica koje će nositi i u nedjelju napušta hrvatski kamp, što je potvrdio i voditelj hrvatske delegacije Vladimir Vanjak.

'Činjenica je da je Bender odbio igrati u Jordanicama, a naš Savez ima ugovor s Jordan Brandom i svi su obavezni igrati u njima. Odbio je učiniti to i nije nam ništa rekao prije dolaska ovdje. U tome je problem. Razgovarao sam s glavnim tajnikom i ostalim ljudima koji su donijeli odluku jer imamo vrlo ozbiljan ugovor s Jordanom. Ako ne može igrati u njihovim tenisicama ne može igrati. I to je to,' prenosi Vanjkovu izjavu crosarka.hr


Cibonini centri Toni Žižić i Ivan Zubac odlučili su nastupiti unatoč istom problemu (imaju ugovor s jednim proizvođačem, a savez je potpisao s drugim), a pratitelji košarke diljem svijeta čude se u kakve se probleme uvalio Hrvatski košarkaški savez. Nije prvi put, u istim problemima se (ali u obrnutim ulogama što se proizvođača tiče) svojedobno našao i Dario Šarić... HKS u ovakvim slučajevima ima nezavidan povijest bolesti.