I DVA VODSTVA PREMALO

SP: Hokejaši šokantno izgubili od Španjolske

12.04.2012 u 17:18

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu u prvom je kolu Svjetskog prvenstva trećeg svjetskog razreda na Islandu izgubila od Španjolske rezultatom 3:2

Velik je to udarac za našu reprezentaciju koja je u Reykjavik došla s otvorenim ciljem osvajanja zlatne medalje i ulaska u rang više. No sada više ne ovisimo sami o sebi, jer ni četiri pobjede u preostalim utakmicama ne garantiraju prvo mjesto.

Hrvatska je dva puta vodila golovima MacAulayja i Šijana, no Španjolci su izjednačili u 57. minuti, a samo tri sekunde prije kraja Munoz je zabio za veliki šok Hrvatima.
'Prebrzo smo nakon vodstva primali naivne pogotke', smatra voditelj reprezentacije Dragutin Ljubić.

U našoj je momčadi jučer malo toga funkcioniralo, poraz od ekipe koja ima samo jednog profesionalca pravi je debakl. Uništio nas je stomatolog na vratima 'furije' Ander Alcaine, koji je imao čak 38 obrana. Ni naš Mate Tomljenović nije bio loš, sakupio ih je 20.

'Nije da tražimo alibi, ali vratar im je zaista bio sjajan, a mi smo u drugoj trećini propustili zabiti iz 5-6 šansi i tako prelomiti utakmicu', dodao je Ljubić.

U petak u 15 sati (SPTV) Hrvatska igra protiv Estonije, koja je prema najavama malo jača od Španjolske.

'Možda smo došli s prevelikim ambicijama na Island. Mi si utvaramo da smo u hokeju najbolji na svijetu, a sada se vidjelo da to baš i nije tako. I Estonija i Španjolska imaju puno više hokejaša i klizališta od nas', zaključio je Ljubić.