SINKROPLIVANJE

Solo Paule Popović razgalio publiku

31.10.2012 u 09:10

Bionic
Reading

Na prvom otvorenom prvenstvu Argentine članice Mladosti osvojile su četvrto mjesto, a Paula Popović u disciplini solo na oduševljenje domaćina plivala je uz taktove španjolske glazbe te uz pjesmu 'Una palambra'

Na prvom otvorenom prvenstvu Argentine u sinkroniziranom plivanju u konkurenciji natjecateljica iz Brazila, Čilea, Kolumbije, Meksika, Perua, Urugvaja i Argentine članice zagrebačke Mladosti osvojile su četvrta mjesta u disciplini tim i duo. U disciplini solo Paula Popović bila je šesta.

'Anja Alispahić i Lucija Zadelj nastupile su u disciplini duo, a u disciplini tim osim njih još su plivale Paula Popović, Dora Bubanko, Tea Hržica, Tena Kurjaković, Antonija Pažin i Nika Drobnjak. Rezerva je bila Vana Babić. Vodeća mjesta zauzele su plivačice iz Brazila, Meksika i Argentine', kaže Tamara Smetko-Martinov, trenerica mladostašica.

Paula Popović u disciplini solo razgalila je gledatelje u Buenos Airesu.

'Plivala je uz taktove španjolske glazbe. A kad je zaplivala uz pjesmu 'Una palambra', zapjevalo je prepuno gledalište', ističe Tamara Smetko-Martinov.

Zagrepčanke su zahvalne zbog potpore hrvatske zajednice, poglavito Kristijana i Nataše Dujić, kao i predstavnika hrvatskog veleposlanstva u Argentini.

'Zahvaljujemo i Argentincu Ignaciju Collanteu koji je u Zagrebu studirao hrvatski jezik', dodaje Tamara Smetko-Martinov.

Zagrebačke sinkronizirane plivačice nastupile su u seniorskoj konkurenciji, a južnoamerički klubovi i/ili reprezentacije u svim kategorijama: kadetskoj, mlađejuniorskoj, juniorskoj i seniorskoj. Stoga je bilo posla za suce preko glave. Hrvatske sutkinje tri su dana sudile non-stop, od osam ujutro do devet sati navečer, s pauzom za ručak. Bile su to Marina Marinović Rajković, istodobno vođa puta, te ostale djeliteljice pravde iz Hrvatske: Lina Rajković, Marina Vrkić i Ela Mihovilović Brkić. Zagrebačke seniorke vježbale su pod nadzorom trenerica Tamare Smetko-Martinov i Nataše Marinović.