PREDSTAVLJEN MEDIJIMA

Soldo: Podolski će biti moj glavni igrač

14.06.2009 u 11:47

Bionic
Reading

Elegantan i dotjeran pojavio se Zvonimir Soldo na svom predstavljanju medijima kao novog trenera Kölna. Hrvatski stručnjak koji je poznat kao čovjek koji ne daje bombastične izjave i ovog se puta držao svojih načela kazavši tek da želi od Podolskog napraviti prvog igrača momčadi

Zvonimir Soldo krajem je tjedna izabran kao trener Kölna, momčadi koju je do ove sezone vodio Christoph Daum. Nakon kratke epizode u Dinamu gdje je osvojio dvostruku krunu (Kup i prvenstvo), Soldo je napustio Maksimir i čekao svoju priliku te je i na kraju dočekao postavši novim trenerom Kölna.

'U Bundesligi sam kod kuće. Uvijek me intrigirala mogućnost da jednog dana budem trenerom u ovoj ligi i sad me evo tu. Dolazak u Köln je za mene veliki izazov', kazao je u uvodnom predstavljanju Soldo koji je deset godina branio boje Stuttgarta, te mu je itekako poznata njemačka liga.

Za novoizabranog trenera Kölna nema dilema tko bi trebao biti prva violina momčadi.

'Podolski je član njemačke reprezentacije i ima poseban status, no isto tako će mu biti potrebno neko vrijeme da uđe u pravi ritam', kazao je Soldo kojeg su novinari pitali i hoće li baš Podolski biti kapetan momčadi:

'To ćemo još vidjeti. On je iznimno kvalitetan igrač i sigurno će biti naš glavni igrač. Svakom treneru je potrebna hijerarhija i na terenu, a nadam se da će Podolski biti u stanju preuzeti odgovornost.'

Bez obzira što se u momčadi Kölna nalaze igrači raznih nacionalnosti, Soldo je sasvim jasan kad je u pitanju način komunikacije.

'Službeni jezik je njemački. U momčadima s igračima raznih nacionalnosti međusobno poštivanje je presudno i moji igrači moraju znati da tako nešto očekujem od njih', završio je Soldo.