kamere sve zabilježile

Šokirani Nenad Bjelica osvrnuo se na žestoke uvrede Torcide; je li moguće da je ovo razlog degutantnog ispada Hajdukovih navijača?

04.10.2021 u 08:24

Bionic
Reading

Osijek i Hajduk u nedjelju su u Gradskom vrtu odigrali derbi 11. kola HT Prve lige, a dvoboj je okončan pobjelom bodova nakon remija 1:1. Dojam je ipak apsolutno na strani domaćina, što se moglo zaključiti i po izjavama trenera Bjelice i Gustafssona

Veliki derbi u Osijeku završio je bez pobjednika 1:1, s time što su pobjedi puno bliži igrači Nenada Bjelice. No, kako se osječki trener osvrnuo na komentar suca Ivana Bebeka (op.a. podsjetimo, Bebek je odbio dosuditi penal nad Livajom i komentirao je 'mjaukanje' Hajduka) i ublažio njegov istup nakon Hajdukove pobjede 1:0 nad Lokomotivom prošlog vikenda, Torcida mu je poslala poruku.

'Suđenje ne komentiram, o tome uopće ne želim razgovarati. Mislim da je sve predimenzionirano. Mi smo takvi, tražimo skandale tamo gdje ih nema. Kad bi u javnost izlazilo sve što se govori u VIP ložama, a to izgovaraju vodeći ljudi hrvatskog nogometa, onda bi nekima doživotno zabranili da rade u nogometu. Ružan je ovaj napad na po meni najboljeg hrvatskog suca'.

Neposredno prije nego što je trener Osijeka Nenad Bjelica dao izjavu za ArenaSport, Torcida mu je s tribine dobacila:

'Bjelica, Srbine, čakija ti ne gine'.

Osječki trener nije se mogao oglušiti na uvrede pa je odgovorio.

'Jeste li čuli? Hoćete li ovo notirati', dobacio je Bjelica prisutnim novinarima, a potom dodao:

'A da znate, ja sam pola Hrvat, pola Crnogorac', izjavio je bivši hrvatski reprezentativac.

'Dobro smo ušli u utakmicu, a Hajduk je dobra momčad. U dobroj smo formi, ali gledajući 90 minuta mislim da smo mi malo više zaslužili pobjedu jer smo imali bolje šanse, pogotovo ona Mierezova u 90. minuti', rekao je nakon utakmice trener Osijeka Nenad Bjelica i dodao:

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'No, zadovoljan sam kako smo se borili. Bilo je tu dosta dobrih situacija i šuteva, ali nismo zabili - to je nogomet. Bila je dobra utakmica i možemo biti zadovoljni'.

'Nikad nismo zadovoljni ako ne pobijedimo, ali bila je ovo teška utakmica, pogotovo u prvome dijelu', iskreno je kazao trener Hajduka Jens Gustafsson nakon remija s Osijekom 1:1 te nastavio:

'Da, gledali smo intenzivno prvo poluvrijeme, ali bilo je teško i na kraju utakmice...'

  • +16
NK Osijek - NK Hajduk, HT Prva liga, 3.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX