sp u rukometu 2021.

Šokantne vijesti za Francuze uoči borbe za medalje; samo nekoliko sati prije najvažnije utakmice iznenada su ostali bez dva važna igrača

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 29.01.2021 12:20
  • Objavljeno 29.01.2021 u 12:20
Bionic
Reading

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu danas se igraju polufinalne utakmice. Prvi par čine Francuska i Švedska (od 17.30 sati), a drugi Danska i Španjolska (igra se od 20.30 sati). Očekuju nas prave poslastice od utakmica, posebice nakon što je objavljeno kako će Francuzi nastupiti znatno oslabljeni

Francuzi su se u četvrtfinalu SP-a jedva provukli, tek su nakon produžetka svladali Mađare 35:32, ali tu su pobjedu 'Les Expertsi' skupo platili.

Iz francuske su reprezentacije objavili kako će polufinalnu utakmicu protiv Švedske sigurno propustiti dva izuzetno važna igrača iz prve postave - Luka Karabatić te prvi lijevi vanjski Timothey N'Guessan.

'Karabatić ima problem s abdomenom, a N'Guessan s nogom. Za pravu dijagnozu treba nam barem 48 sati i izvjesno je da obojica neće moći igrati protiv Švedske', rekao je liječnik francuske reprezentacije Pierre Sebastien.

  • +5
Francuska - Norveška, SP u rukometu, 14.1.2021. Izvor: EPA / Autor: Anne-Christine Poujoulat / POOL

Nakon utakmice s Mađarima u francuskoj su se reprezentaciji nadali kako će uspjeti 'pokrpati' barem jednog od njih, no sada je jasno da nitko ne želi dodatno riskirati zdravlje rukometaša.

Francuski izbornik Guillaume Gille tako je preko noći morao pronaći adekvatne zamjene. Na N'Guessanovo će mjesto 'uskočiti' Jean Jacques Acquevillo, dok za Luku Karabatića - koji je stup obrane 'Les Expertsa' - Gille nema pravu zamjenu.